Πέμπτη, 6 Μαΐου, 2021

Λαπαβίτσας: Oι εταίροι παίζουν σκληρό παιχνίδι

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, με τους εταίρους μας να παίζουν σκληρό παιχνίδι»

lapavitsas1451

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, με τους εταίρους μας να παίζουν σκληρό παιχνίδι», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, ερωτηθείς από για το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο οικονομίας.

Παράλληλα, ο κ. Λαπαβίτσας, ο οποίος συμμετείχε στη σημερινή συνάντηση που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ροδακινοπαραγωγούς της Β. Ελλάδας, εξέφρασε  τη συγκρατημένη αισιοδοξία του ότι τελικά θα βρεθεί η φόρμουλα που θα επιτρέψει τη νόμιμη εξαγωγή των ελληνικών ροδακίνων στην Ρωσία την τρέχουσα χρονιά.

Όπως διευκρίνισε ο Κώστας Λαπαβίτσας, το πιο πιθανόν είναι ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα φύγει ελληνική αντιπροσωπεία στη Μόσχα, απαρτιζόμενη από κυβερνητικούς και ροδακινοπαραγωγούς, προκειμένου να γίνουν οι επαφές εκείνες που θα επιτρέψουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την προτροπή του Ρώσου προέδρου να δημιουργηθούν ελληνορωσικές κοινοπραξίες με έδρα τη Ρωσία, οι οποίες θα μπορούν να εισάγουν «πρώτη ύλη», με σκοπό τη μεταποίησή της και την πώλησή της στη ρωσική αγορά.

«Οφείλουμε να διερευνήσουμε παραπάνω τι ακριβώς εννοεί με αυτή του την προτροπή ο Ρώσος πρωθυπουργός», επεσήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ.

«Συγκεκριμένα για το προϊόν μας, που είναι το επιτραπέζιο ροδάκινο, θα πρέπει να ζητήσουμε διευκρινήσεις για το τι εννοούν οι Ρώσοι όταν μιλάνε για ρωσοελληνικές ή ελληνορωσικές επιχειρήσεις και αξιοποίηση των προϊόντων στο δικό τους έδαφος. Εννοούν μεταποίηση; Εννοούν τυποποίηση; Ανασυσκευασία; Εμείς από τώρα και στο εξής αυτό που θα κάνουμε είναι να κινηθούμε άμεσα, ξεκινώντας επαφές με επιχειρηματικό κόσμο στη Μόσχα. Επίσης, θα πρέπει να δούμε τα μέτρα στήριξης από την Ε.Ε. για το ροδάκινο και να κινηθούμε ανάλογα προς όφελος των εξαγωγών μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, μετά την προαναφερόμενη συνάντηση, τόνισαν για άλλη μια φορά τη ριζική αντίθεσή τους στην πολιτική των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ε.Ε. σε βάρος της Ρωσίας και υπογράμμισαν την επείγουσα ανάγκη για την άρση αυτών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By