Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Λαπαβίτσας: «Το 61 – 62% του δημοψηφίσματος επείγει να βρει πολιτική φωνή»

«Η δραχμή από μόνη της δεν είναι απάντηση για τίποτε… Η κοινωνία χρειάζεται αντιμνημονιακό πρόγραμμα»

lapavitsas1451

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας τόνισε πως «το 61 – 62% του δημοψηφίσματος επείγει να βρει πολιτική φωνή και έκφραση».

«Η δραχμή από μόνη της δεν είναι απάντηση για τίποτε… Η κοινωνία χρειάζεται αντιμνημονιακό πρόγραμμα» συμπλήρωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει εθνική προετοιμασία για στάση πληρωμών, εθνικοποίηση τραπεζών και παραγωγική ανασυγκρότηση για την έξοδο από την κρίση.

«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αντιμνημονιακή στρατηγική χρειάζεται. Θα αποτύχει και το τρίτο πρόγραμμα. Αντιμνημονιακό πρόγραμμα χρειάζεται η κοινωνία» σημείωσε ακόμη.

«Δεν υπάρχει αριστερό μνημόνιο… Δεν μπορείς να ‘γλυκάνεις’ το μνημόνιο… Αν υπάρξει και ψηφιστεί η συμφωνία και ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλαχθεί σε μνημονιακό κόμμα και θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Δεν θέλω να δω τον Τσίπρα να υπογράφει μνημόνιο, θα το θεωρήσω τραγικό και για τον ίδιο και για τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το Plan B Βαρουφάκη, ο βουλευτής δήλωσε ότι «δεν υπήρχε προετοιμασία για Grexit, ιδέες και προτάσεις υπήρχαν, που δεν συνιστούν σχέδιο».

Όσον αφορά τις μεταναστευτικές ροές δήλωσε ότι «η κατάσταση στα νησιά ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, δεν γίνεται να επαφίεται η αντιμετώπιση στην τοπική κοινωνία χρειάζονται μέτρα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο». «Δεν μπορεί η Ελλάδα να λειτουργεί σα στρατόπεδο» συμπλήρωσε.

By