Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Λασίθι: Σε καραντίνα 100 εργάτες στον Μακρύ Γιαλό

Σε καραντίνα λόγω κορονοϊού έχουν μπει από το πρωί της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου στον Μακρύ Γιαλό στο Λασίθι περίπου 100 εργάτες γης Πακιστανικής και Αφγανικής υπηκοότητας.

Η καραντίνα για τους 100 εργάτες στον Μακρύ Γιαλό στο Λασίθι έρχεται συμφωνα με το neakriti στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών που είχαν οι δυο νεαροί Αφγανοί συγκάτοικοι τους, που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό την Δευτέρα μετά από rapid test στο οποίο υποβλήθηκαν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Ο ένας Αφγανός πήγε την περασμένη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας με πόνο στην κοιλιακή χώρα και πυρετό και στη συνέχεια βρέθηκε θετικό και ο συνοδος του καθώς και ένας Έλληνας κάτοικος της περιοχής που δούλευε μαζί τους στο λιομάζωμα.

«Μετά τα θετικά κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην Αφγανική- Πακιστανική κοινότητα της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού Δήμου Ιεράπετρας, ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης και συνεχίστηκαν το πρωί της Τετάρτης οι στοχευμένοι έλεγχοι και οι προληπτικές δράσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, από την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία και το Δήμο Ιεράπετρας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Μεγάλη προσπάθεια γίνεται από τη Δημοτική Αστυνομία και την Ελληνική Αστυνομία για τη διατήρηση όσες μέρες χρειαστεί , σε κατ’ οικον περιορισμό, περίπου εκατό ατόμων και ιχνηλάτησης επαφών.

Σημαντική είναι η παρέμβαση του Δήμου Ιεράπετρας, με την εξασφάλιση rapid test και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα και φάρμακα , για να μην υπάρχει ανάγκη να βγαίνουν από τα διαμερίσματα τους για μερικές μέρες», είπε στο neaktiti ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Ιεράπετρας κ Μαρίνος Γαϊτανάκης.

Οι 100 εργάτες γης Αφγανικής και Πακιστανικής υπηκοότητας, μένουν τους τελευταίους μήνες σε τέσσερα συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων στον Καλαμοκανιά Μακρύ Γιαλού στο Λασίθι και απασχολούνται καθημερινά στο λιομάζωμα, στην καλλιέργεια θερμοκηπιακών κηπευτικών και σε άλλες αγροτικές εργασίες.

«Ο κατ΄ οίκον περιορισμός τους για μερικές μέρες, λόγω της τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου είναι αναγκαίος . Προέχει η υγεία του ανθρώπου και μετά η εργασία στο θερμοκήπιο η στον ελαιώνα.

Οι αγρότες που απασχολούσαν στα θερμοκήπια τους αλλοδαπούς εργάτες γής από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν τις απαραίτητες αγροτικές εργασίες τους , που δεν γίνεται να αναβληθούν, με άλλους εργάτες, Αλβανικής ή Βουλγαρικής υπηκοότητας.

Το λιομάζωμα μπορεί να αναβληθεί και να γίνει μετά από 10 μέρες», λέει ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού Μανόλης Βρυγιωνάκης,

«Εμείς από την πλευρά του Δήμου Ιεράπετρας και σε συνεννόηση με τον δήμαρχο μας Θεοδόση Καλαντζάκη, φροντίσαμε να εξασφαλίσουμε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται αυτοί οι 100 άνθρωποι, για να τους πείσουμε να παραμείνουν στα διαμερίσματα τους τις επόμενες μέρες . Τους εξασφαλίσαμε τρόφιμα , φάρμακα και είδη υγιεινής, ώστε να μην χρειάζεται να τα αναζητούν στα τοπικά καταστήματα που είναι ανοικτά , και να μην υπάρχει ο φόβος της διασποράς της νόσου”.

“Φροντίσαμε επίσης να εξασφαλίσουμε τη διενέργεια του rapid test το επόμενο 48ωρο από τον ιατρό του Δήμου Ιεράπετρας, ώστε να ιχνηλατηθούν όλοι οι διαμένοντες σε αυτά τα κτηριακά συγκροτήματα του Καλαμοκανιά», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Μακρύ Γιαλού Μανόλης Βρυγιωνάκης.

Παράλληλα συνεχίζεται η ιχνηλάτιση των επαφών που είχαν τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού και στην τοπική κοινότητα του Μακρύ Γιαλού στο Λασίθι , ενώ το πρωί της Τετάρτης, αστυνομικοί μοίρασαν τρία πρόστιμα των 300 ευρώ σε τρεις αλλοδαπούς για μη χρήση μάσκας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By