Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

Λαβρόφ: Απειλή για την Ευρώπη η ουκρανική ένταξη στο ΝΑΤΟ

Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα ήταν «επικίνδυνη για την ευρωπαϊκή ασφάλεια»

lavrof samaras2

Ένας ακόμη Ρώσος αξιωματούχος, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ, εξέφρασε με έντονο τρόπο την αντίθεση της Μόσχας στην κίνηση προσέγγισης Κιέβου και ΝΑΤΟ, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνη για την ευρωπαϊκή ασφάλεια» εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός δήλωσε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα ήταν «επικίνδυνη για την ευρωπαϊκή ασφάλεια», επαυξάνοντας τη στάση της Μόσχας, η οποία χαρακτήρισε «προκλητική» την προσπάθεια, λέγοντας πως υποκινείται από τη Δύση για να βαθύνει τη σύγκρουση Ρωσίας και Ουκρανίας.

Τις προηγούμενες ημέρες, το ουκρανικό Κοινοβούλιο ψήφισε για τερματισμό του καθεστώτος «αδέσμευτης χώρας» -κίνηση που ερμηνεύτηκε ως ένα βήμα πιο κοντά στο ΝΑΤΟ- προκαλώντας την οργή της Μόσχας.

«Υπάρχουν μερικές δυτικές χώρες που θέλουν να διατηρηθεί η κρίση στην Ουκρανία και να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας» είπε την Πέμπτη ο Σ.Λαβρόφ, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Και μόνο η ιδέα της προσπάθειας της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ είναι επικίνδυνη, όχι μόνο για τον ουκρανικό λαό, επειδή δεν υπάρχει ενότητα για το ζήτημα, είναι επικίνδυνη και για την ευρωπαϊκή ασφάλεια» είπε χαρακτηριστικά ο ρώσος ΥΠΕΞ.

Μεταξύ των ρώσων αξιωματούχων που είχαν εκφράσει ενδιάμεσα τη ρωσική δυσφορία για την κίνηση του Κιέβου, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Ανατόλι Αντόνοφ, είχε πει ότι ουκρανική ένταξη στο ΝΑΤΟ θα επέφερε ανεπανόρθωτη διακοπή των σχέσεων της Μόσχας με τη Συμμαχία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By