Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι «ανοιχτή» σε διμερή συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα

Η Μόσχα είναι έτοιμη να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και να προτείνει τη σύναψη διμερούς συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Ρώσοος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ώστε να λυθεί αναίμακτα η κρίση στη Βενεζουέλα, λίγες ώρες πριν την επιστροφή του ηγέτη της βενεζουελανής αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, η παρουσία του οποίου θα οξύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, με τον οποίο συζήτησαν το καυτό θέμα της Βενεζουέλας. Ο Ρώσος διπλωμάτης επεσήμανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι πολιτικές δυνάμεις στη Βενεζουέλα θα πρέπει να κινούνται εντός του πλαισίου των κανόνων που έχει θεσπίσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ.Λαβρόφ, πάντως, άφησε σαφείς αιχμές εναντίον της Ουάσιγκτον για την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα της Βενεζουέλας, λέγοντας πως «η υποκκίνηση και η καταστροφική επιρροή από εξωτερικούς παράγοντες με πρόσχημα την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας, δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατική διαδικασία».

Εκτός από το ζήτημα της Βενεζουέλας, οι δύο διπλωμάτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις τόσο για το θέμα της Συρίας, όσο και για το Αφγανιστάν, αλλά και την κορεατική χερσόνησο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By