Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Λαζαρίδης: 6.000 ευρώ τον χρόνο κοστίζει η κυβέρνηση για κάθε νοικοκυριό

«Έρχονται νέα επώδυνα μέτρα» προειδοποίησε ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κοστίζει σε κάθε οικογένεια 6.000 ευρώ το χρόνο διατύπωσε ο διευθυντής του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο STAR «στους πρώτους εννιά μήνες φέτος, οι ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου υπερέβησαν τους προϋπολογισμούς τους κατά 214.000.000 ευρώ».

Χαρακτήρισε, δε, επιτακτική την ανάγκη πολιτικής αλλαγής «δεδομένου ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει να δώσει απολύτως τίποτα στη χώρα».

Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε, επίσης, ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει την Συμφωνία Αλήθειας και έχει παρουσιάσει ένα σοβαρό και κοστολογημένο εναλλακτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες, αποτελεσματικότερο κράτος και επενδύσεις, έτσι ώστε να έρθουν δουλειές».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, παρά τη δέσμευση του κ. Τσίπρα, η δεύτερη αξιολόγηση δεν έκλεισε στις 5 Δεκεμβρίου, ενώ «τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος δεν δίνουν καμιά λύση στο πρόβλημα».

«Έρχονται νέα επώδυνα μέτρα. Ήδη, ο ESM, το Eurogroup και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιλούν για πρόσθετα μέτρα ώστε να υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%» συνέχισε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Δεν έχει γίνει καμιά συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και καμιά συζήτηση για την ποσοτική χαλάρωση».

Υπογράμμισε ότι «όσο καθυστερεί να κλείσει μια αξιολόγηση το μάρμαρο το πληρώνουμε εμείς οι πολίτες. Θυμίζω ότι η πρώτη αξιολόγηση, που έκλεισε με 14 μήνες καθυστέρηση άφησε κόφτη ύψους 3,5 δισ. ευρώ σε μισθούς και συντάξεις, ένα υπεραιώνιο Ταμείο για τη δημόσια περιουσία και 9 δις ευρώ φόρους στους πολίτες».

(Visited 1 times, 1 visits today)