Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Λαζαρίδης: Η αξιολόγηση μάλλον πάει σε μία «σαλαμοποίηση»

Όποια εξέλιξη κι αν υπάρξει στη διαπραγμάτευση δεν θα αποκατασταθεί η αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τον Μακάριο Λαζαρίδη.

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι μπορεί να κλειδώσει η συμφωνία για τη διαπραγμάτευση και να προχωρήσουν οι εξελίξεις έως το Eurogroup της 20ής Μαρτίου, είπε στον ρ/σ Real 97,8:

Εμείς, θέλω να θυμίσω, ότι από την αρχή λέμε ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους πολίτες. Κατά συνέπεια η κυβέρνηση είναι αυτή η οποία καθυστερεί να κλείσει τις αξιολογήσεις και το πρώτο εξάμηνο του 2015, αλλά και την πρώτη αξιολόγηση με καθυστέρηση 14 μήνες και πολύ μεγάλο κόστος για τους Έλληνες πολίτες. Εννέα δισ. φόρους, αιώνιο υπερταμείο και ένα κόφτη μισθών και συντάξεων.

Και πρόσθεσε: Εμείς είπαμε, μετά το τελευταίο Eurogroup ότι θα θέλαμε να είχε κλείσει η αξιολόγηση γιατί θα έπρεπε και η χώρα να μπει στην ποσοτική χαλάρωση ούτως ώστε η ελληνική οικονομία, σιγά-σιγά να αρχίσει να ανακάμπτει. Αλλά, ξέρετε τι γίνεται; Διαβάζω και βλέπω από τα δημοσιεύματα και τις δικές μας πληροφορίες, ότι και αυτή η αξιολόγηση μάλλον πάει σε μία “σαλαμοποίηση”. Δηλαδή θα είναι μία συμφωνία-μπάλωμα που πρέπει να σας πω ότι δεν θα αποκαταστήσει, δυστυχώς, την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας ούτως ώστε να πάρει μπρος και να έλθει η ανάπτυξη.

(Visited 1 times, 1 visits today)