Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Λευκάδα: Νέο «χτύπημα» του Εγκέλαδου εντάσεως 5 Ρίχτερ

Η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται και έως τώρα έχουν γίνει 65 μετασεισμοί από 3 έως 5,2 Ρίχτερ

seismos-lefkada2

Ισχυρός μετασεισμός 5 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 14.15 στη Λευκάδα αναστατώνοντας τους κατοίκους που μετρούν τις πληγές του χθεσινού σεισμού των 6,1 βαθμών. Κλιμάκια μηχανικών από Πάτρα, Πρέβεζα και Ιωάννινα, θα αρχίσουν από σήμερα τους ελέγχους σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.

Η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται και έως τώρα έχουν γίνει 65 μετασεισμοί από 3 έως 5,2 Ρίχτερ.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι έχει ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Κεφαλονιάς που διασχίζει τις δυτικές ακτές της Λευκάδας και είχε ενεργοποιηθεί και το καλοκαίρι του 2003. Αναφέρουν ότι θα πρέπει να παρακολουθούν για μερικές μέρες ακόμα τη μετασεισμική δραστηριότητα για να έχουν καλύτερες εκτιμήσεις.

Το οδικό δίκτυο στην κεντρική και νότια Λευκάδα είναι δύσκολα προσπελάσιμο, από τις κατολισθήσεις που σημειώνονται μετά από ισχυρούς μετασεισμούς.

Η μεγάλη βλάβη στο δίκτυο υδροδότησης έχει σαν αποτέλεσμα η περιοχή από χθες το πρωί να μην έχει νερό και ξεκίνησε η διανομή εμφιαλωμένου.

Πολλά σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές στην οικοσκευή και τις στέγες, ενώ έχουν εμφανίσει ρωγμές και στους τοίχους. Οι κάτοικοι πέρασαν την νύχτα στις πλατείες των χωριών και έξω από τα σπίτια τους.

By