Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Λεωφόρος χωρίς οπαδούς για τον Παναθηναϊκό…

Ο Παναθηναϊκός θα έχει τη δυνατότητα να παίξει ξανά μπροστά στο κοινό του μετά τον Μάιο κι αυτό εφ” όσον από την ερχόμενη αγωνιστική ξεκινήσουν να διεξάγονται τα παιχνίδια με οπαδούς…

panathinaikos-opadoi-570Ο υφυπουργός Αθλητισμού ενημέρωσε τη Σούπερ Λιγκ ότι οι τιμωρίες έδρας που είχαν επιβληθεί πριν τη διεξαγωγή των δύο κεκλεισμένων των θυρών αγωνιστικών, ισχύουν κανονικά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός και ο ΟΦΗ που έχουν «καμπάνα» δύο και μίας αγωνιστικής, αντίστοιχα, θα τις εκτίσουν στα παιχνίδια που ακολουθούν.

Οι πράσινοι δεν θα έχουν κόσμο στους αγώνες με Αστέρα Τρίπολης και Skoda Ξάνθη, ενώ η ομάδα του Ηρακλείου θα υποδεχθεί τον Πανθρακικό χωρίς κόσμο. Για τους πράσινους σημαίνει… καλή άνοιξη…

Αναλυτικά:

«Ανακοινώνεται ότι σχετικά με την έκτιση των ποινών διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές που έχουν επιβληθεί σε ομάδες της Super League από τις Πειθαρχικές Επιτροπές της Super League και της ΕΠΟ ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Στ. Κοντονής και η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ γνωστοποίησαν εγγράφως στη Super League τα ακόλουθα:

Α/ Έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων προς τη Super League, με το οποίο ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Στ. Κοντονής γνωστοποιεί στη Super League ότι «σας γνωρίζουμε ότι η έκδοση από την Υπηρεσία διοικητικής πράξης περί λήψης μέτρων κατά της βίας, είναι ανεξάρτητη των όποιων αποφάσεων λάβουν τα αρμόδια πειθαρχικά σας όργανα»

και

Β/ Έγγραφο της Νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ προς τη Super League, στο οποίο αναφέρεται ότι «η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού για τη διεξαγωγή των αγώνων της 28ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος της Super League της 14/15/16/3/2015 χωρίς θεατές αποτελεί διοικητικό μέτρο που ελήφθη σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 4049/2012 (Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του Ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις), το οποίο ορίζει ότι με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, που εκδίδεται μετά από εισήγηση της ΔΕΑΒ και της ΕΛΑΣ, μπορεί για λόγους δημοσίας τάξεως ή δημοσίου συμφέροντος να αποφασίζει σε εξαιρετικές περιπτώσεις: α) απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων για οποιαδήποτε αθλητική εκδήλωση ή αναβολή οποιασδήποτε αθλητικής εκδήλωσης. Ως διοικητικό μέτρο η ανωτέρω απόφαση ληφθείσα για λόγους δημοσίας τάξεως ή δημοσίου συμφέροντος από τον αρμόδιο Υφυπουργό, ισχύουσα μάλιστα εν προκειμένω έναντι όλων των ομάδων της Super League ήτοι και έναντι αυτών (των περισσοτέρων) που δεν έχουν υποπέσει σε πειθαρχικές παραβάσεις, δε σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τις πειθαρχικές ποινές που έχουν επιβληθεί από τις πειθαρχικές επιτροπές της Super League και της ΕΠΟ. Κατά συνέπεια δε μπορούν να εκτιθούν ποινές διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές που έχουν επιβληθεί σε ομάδες με αποφάσεις των Πειθαρχικών Επιτροπών της Super League και της ΕΠΟ σε αγωνιστική, κατά την οποία ισχύει η απόφαση του κ. Υφυπουργού Αθλητισμού για απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στους αγώνες της Super League».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By