Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, 2020

Λέσβος: Δύο συλλήψεις για μολότοφ σε μετανάστες

Σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς περίπου 10.000 μεταναστών στο κέντρο ταυτοποίησης και καταγραφής

metanastes skopia3

Δύο κάτοικοι Λέσβου, έχουν προσαχθεί και αναμένεται να συλληφθούν, ως δράστες της διπλής επίθεσης με βόμβες μολότοφ εναντίον μεταναστών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαδοχικές επιθέσεις σημειώθηκαν σε δύο πάρκα στο κέντρο της Μυτιλήνης, όπου έχουν κατασκηνώσει πρόσφυγες. Ένας εξ αυτών τραυματίστηκε – ευτυχώς ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού.

Στο μεταξύ, προς εκτόνωση βαίνει το εκρηκτικό κλίμα που πυροδοτήθηκε το πρωί στη Μυτιλήνη, όταν εκατοντάδες μετανάστες συνεπλάκησαν μεταξύ τους και την αστυνομία, προσπαθώντας να επιβιβαστούν, χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, στο οχηματαγωγό Ελ. Βενιζέλος, με προορισμό τον Πειραιά.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς περίπου 10.000 μεταναστών στο κέντρο ταυτοποίησης και καταγραφής, που εφεξής θα λειτουργεί στην περιοχή Καρά Τεπέ.

«Θα συνεργαστούμε με τις τοπικές αρχές με στόχο την ελάφρυνση του νησιού από τον μεγάλο όγκο των μεταναστών και την επιστροφή στην κανονικότητα» δήλωσε ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο Υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας, που πραγματοποιεί αυτοψία στο νησί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By