Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Λέσβος: Με κορωνοϊό ιερέας στη Μυτιλήνη – Ύποπτο κρούσμα τρόφιμος γηροκομείου

Ένας ιερέας ναού στην πόλη της Μυτιλήνης είναι φορέας του κορωνοϊού, ενώ οι αρχές εκφράζουν ανησυχία για την περίπτωση μιας υπερήλικης που διαμένει στο Γηροκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο stonisi.gr, ο ιερέας, που δεν λειτούργησε σήμερα, ξεκίνησε να έχει συμπτώματα και προσήλθε στο νοσοκομείο. Όταν διαπιστώθηκε ότι είναι φορέας της Covid-19, τέθηκε σε καραντίνα, ενώ σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτηση των επαφών του.

Πιο ανησυχητική θεωρείται η περίπτωση μιας υπερήλικης, που διαμένει στο Γηροκομείο Μυτιλήνης. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για ιατρική πράξη και ελέγχθηκε τυπικά για τον κορωνοϊό. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό, θέτοντας σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές.

Η γυναίκα έχει κάνει εισαγωγή στο Νοσοκομείο και έχει δοθεί εντολή για επανεξέτασή της, για να διαπιστωθεί αν πράγματι νόσησε. Μέχρι στιγμής, είναι ασυμπτωματική, ωστόσο τυχόν επιβεβαίωση του θετικού αποτελέσματος, προβληματίζει τις αρχές.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου αυτή τη στιγμή γίνεται σύσκεψη για την εξέταση της διαμορφωθείσας κατάστασης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, από την εμφάνιση της νόσου μέχρι και σήμερα έχουν νοσήσει συνολικά επιβεβαιωμένα 23 Έλληνες κάτοικοι του νησιού από τους οποίους οι δυο κατέληξαν. Επίσης έχει διαπιστωθεί πως έχουν νοσήσει και 28 νεοαφικνούμενοι πρόσφυγες και μετανάστες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By