Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Λεβέντης: Παγκόσμιο ευφεύρημα να λέμε θα δώσουμε πίσω λεφτά, αφού τα κόψουμε

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, άνοιξε τη συζήτηση στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι η μείωση του αφορολόγητου ισοδυναμεί με περικοπή ενός ακόμα μισθού.

Είναι «παγκόσμιο φαινόμενο να λέμε θα δώσουμε πίσω λεφτά, αφού τα κόψουμε» τόνισε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε ότι τα αντίμετρα δεν αποτελούν εγγύηση για εκείνους που λόγω της μείωσης του αφορολόγητου θα χάσουν έναν ακόμη μισθό.

«Στις συντάξεις το ΔΝΤ ζητά 1.200 ευρώ μικτά η μεγίστη σύνταξη και η κυβέρνηση αποκρύπτει τις απαιτήσεις του ΔΝΤ. Η κυβέρνηση μιλά για ενδεχόμενο κόψιμο της προσωπικής διαφοράς, όμως, στο νομοσχέδιο υποσχεθήκατε προσωπική διαφορά. Γιατί τώρα το παίρνετε πίσω; Το συνταξιοδοτικό είναι στον αέρα καθώς εξαναγκάζεστε να το πάρετε πίσω. Το θέμα του αφορολόγητου που συζητείται – δεν έχουμε επίσημη ατζέντα για το τι ζητούν από την κυβέρνηση και εμείς συζητούμε επι δημοσιογραφικών πληροφοριών- το θέμα του αφορολόγητου είναι τσεκούρι στα μικρά εισοδήματα καθώς κατεβάζοντάς το βάζεις χιλιάδες φορολογούμενους σε κλίμακες με περισσότερο φόρο», συνέχισε ο Βασίλης Λεβέντης.

«Η πτώση του αφορολόγητου είναι χαστούκι στα πάρα πολύ χαμηλά εισοδήματα. Η άποψη των αντιμέτρων που θα ισοφαρίσουν τα βάρη δεν αποτελεί ισοδύναμα. Αν ο άλλος δεν έχει σπίτι θα του μειώσετε το αφορολόγητο αλλά δεν θα έχει αντίκρισμα στην μείωση του ΕΝΦΙΑ. Του κόψατε τους 2 μισθούς δώρων και τώρα τους κόβετε άλλον έναν μισθό με μείωση αφορολόγητου»,συμπλήρωσε.

«Οι υπουργοί σας έλεγαν ότι είναι παράνομο να δεσμεύσεις επόμενες γενιές και επόμενες κυβερνήσεις. Θα μου πείτε βέβαια πως μετά το 2009 τίποτα δεν είναι συνταγματικό. Ούτε οι κόφτες, ούτε τα υπερταμεία είναι συνταγματικά. Μάλλον δεν μας ενοχλεί να υπάρξει και κάτι ακόμα αντισυνταγματικό. Τι είδους φιλοσοφία είναι αυτή όμως; Τους παίρνουμε τα λεφτά και τους λέμε να μην στεναχωριούνται γιατί θα επιστραφούν. Μάλλον είναι λόγια για να πείσουν τους βουλευτές να ψηφίσουν», τόνισε.

Ένας βουλευτής είναι υπέρ της Βενεζουέλας άλλος της δραχμής. Υποτίθεται ότι είναι υπέρ της ευρωζώνης αλλά παράλληλα μιλούν με γλώσσα καφενείου και λένε πως αν δεν μας θέλουν πάμε Βενεζουέλα» σχολίασε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By