Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

Lexus Sport Yacht: Δαμάζοντας τα κύματα με στυλ

Αφήνοντας για λίγο την άσφαλτο και τους τέσσερις τροχούς, η Lexus αποφάσισε να δει πώς είναι η ζωή μέσα στη θάλασσα. Και το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό.

Τι κι αν ως εταιρεία δεν μετράει ούτε καν 30 χρόνια ζωής; Η Lexus, σε αυτό το διάστημα, έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά της με την ποιότητα, το στυλ και την πολυτέλεια, καθώς ειδικεύεται στα luxury οχήματα. Ωστόσο, αυτή τη φορά αποφάσισε να αφήσει για λίγο στην άκρη την άσφαλτο και τους τέσσερις τροχούς, για να δοκιμάσει την τύχη της κάπου αλλού.

Και το αλλού δεν είναι άλλο από τη θάλασσα και τον κόσμο των yachts. Ακολουθώντας τα βήματα της μαμάς εταιρείας Toyota, η οποία πριν από μερικά χρόνια παρουσίασε το Ponam, η Lexus αποφάσισε να δημιουργήσει ένα yacht που όμως θα έχει όλα τα στοιχεία της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας. Δηλαδή την κομψότητα και την πολυτέλεια που χαρακτηρίζουν και τα τετράτροχά της.

Πολυτέλεια και φουτουρισμός σε όλο της το μεγαλείο.

Κάπως έτσι γεννήθηκε το Lexus Sport Yacht και το σίγουρο είναι πως μια πρώτη ματιά σίγουρα εντυπωσίασε πολλούς λάτρεις της θάλασσας. Φουτουριστικό σχέδιο, καθίσματα για οκτώ επιβάτες, σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής και ένα audio-video σύστημα ψυχαγωγίας, το Sport Yacht μοιάζει να έχει βγει μέσα από ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Βέβαια υπάρχει κι ένα πρόβλημα: το Lexus Sport Yacht βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο και όπως όλα δείχνουν θα περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να το δούμε να σκίζει τα κύματα. Άλλωστε, όπως είπε και ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Yoshihiro Sawa:«θέλαμε απλώς να ερευνήσουμε το θαλάσσιο lifestyle και πώς αντιδράει η εταιρεία σε αυτό».

Το Sport Yacht της Lexus διαθέτει ένα σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής και ένα audio-video σύστημα ψυχαγωγίας.
By