Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Λευκή ρατσίστρια κάλεσε την αστυνομία να συλλάβει άνδρα στο Σέντραλ Παρκ γιατί είναι μαύρος!

Ο ρατσισμός ζει και μεγαλουργεί στις ΗΠΑ και όχι μόνο. Μετά το περιστατικό με την δολοφονία από αστυνομικό ενός αφροαμερικανού στην Μινεσότα που έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο, ένα άλλο περιστατικό προκαλεί οργή και αγανάκτηση.

Όλα έγιναν στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης και στο περιστατικό πρωταγωνιστεί μια λευκή γυναίκα και ένας αφροαμερικανός. Και η απλή έκκληση του άνδρα στην γυναίκα να βάλει λουρί στον σκύλο της και η αντίδρασή της κάνουν πλέον τον γύρο του κόσμου.

Το περιστατικό έγινε πρώτο θέμα στα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα με ένα βίντεο που ευτυχώς κατέγραψε ο άνδρας να δείχνει πως αντιμετωπίζονται οι αφροαμερικανοί ακόμα και σήμερα στις ΗΠΑ.

Την περασμένη Δευτέρα, η Έιμι Κούπερ έβγαλε βόλτα τον σκύλο της στο Σέντραλ Παρκ σε ένα σημείο που αποκαλείται «Ραμπλ». Εκεί συνάντησε τον Κρίστιαν Κούπερ ο οποίος έχει ως χόμπι του την παρατήρηση πουλιών.

Παρά τα όσα ορίζουν οι κανονισμοί, η γυναίκα είχε το σκυλί της ελεύθερο και τότε ο 57χρονος άνδρας της ζήτησε να του βάλει λουρί ή να το πάει σε άλλα σημεία του πάρκου που μπορούν τα σκυλιά να τρέχουν ελεύθερα. Μάλιστα επειδή του είχε τύχει και στο παρελθόν να πέσει πάνω σε σκυλί που ήταν χωρίς λουρί είχε πάντα επάνω του λιχουδιές για να ηρεμεί τα ζωάκια.

Τότε έγινε το απίστευτο: Η γυναίκα άρχισε να ουρλιάζει και να του φωνάζει να μην ακουμπήσει τον σκύλο της και όταν ο άνθρωπος είδε ότι το πράγμα άρχισε να ξεφεύγει άρχισε να τραβάει με το κινητό του.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο η γυναίκα παθαίνει υστερία και του ζητάει να σταματήσει να την βιντεοσκοπεί γιατί θα καλέσει την αστυνομία. Εκείνος τότε της λέει να την καλέσει και εκείνη του απαντάει ότι θα τους πάρω και θα τους πω ότι ένας αφροαμερικανός απειλεί την ζωή μου!

«Πες τους ό,τι θέλεις», ήταν η απάντηση του Κρίστιαν Κούπερ.

Εκείνη τηλεφωνεί και λέει στην αστυνομία: «Είμαι στο Ραμπλ και ένας αφροαμερικανός με ένα κράνος ποδηλάτου με βιντεοσκοπεί και απειλεί τον σκύλο μου!»

Σταματάει για λίγο και μετά λέει: «Δεν μπορώ να σας ακούσω! Με απειλεί ένας άνδρας στο Ραμπλ! Σας παρακαλώ στείλτε αστυνομικούς!»

Η υπόθεση πήρε έκταση όταν ανέβασε το βίντεο ο Κρίστιαν και η αδερφή του στα social media. Μάλιστα, για την ιστορία, η γυναίκα αυτή αρχικά τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την καλοπληρωμένη δουλειά της σε επενδυτική εταιρεία για ρατσιστική συμπεριφορά και τελικά απολύθηκε.

Με το θέμα ασχολήθηκε ο ίδιος ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ο οποίος καταδίκασε την ραστιστική συμπεριφορά της γυναίκας.

«Το βίντεο από το Σέντραλ Παρκ δείχνει ξεκάθαρα ρατσισμό. Κάλεσε την αστυνομία γιατί ήταν μαύρος παρότι εκείνη παραβίαζε τους κανόνες. Αποφάσισε ότι εκείνος είναι ο εγκληματίας και όλοι ξέρουμε γιατί. Αυτού του είδους το μίσος δεν έχει θέση στην πόλη μας», δήλωσε ο δήμαρχος.

Η γυναίκα προσπάθησε να σώσει την κατάσταση ζητώντας δημόσια συγγνώμη και λέγοντας ότι δεν είναι ρατσίστρια και πως έχει καταστραφεί η ζωή της.

Ο Κρίστιαν Κούπερ απόφοιτος του Χάρβαρντ και παλαιότερα Πρόεδρος της Ορνιθολογικής Εταιρείας απλά ασκούσε το χόμπι του και αν δεν σήκωνε το κινητό του τηλέφωνο να καταγράψει το περιστατικό θα έπρεπε αν πήγαινε η αστυνομία εκεί να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας…

Παρόλα αυτά ο άνθρωπος αυτός λέει ότι στενοχωριέται που η συγκεκριμένη γυναίκα έχασε την δουλειά της και δέχεται ακόμα και απειλές για την ζωή της.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By