Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Λυκούδης: Παραπλανητική η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για δημοψήφισμα

«Ο ελληνικός λαός θα αρνηθεί να παίξει στη ρώσικη ρουλέτα που τον καλείται να παίξει».

likoudis2

Ο εισηγητής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης, χαρακτηρίσε παραπλανητική την πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα.

«Σηκώνουμε το γάντι στην ανήθικη και καταστροφική πρόκληση. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από δημοψήφισμα αλλά από εθνική συνεννόηση. Αν η Βουλή ψηφίσει υπέρ της πρότασης, εμείς θα δώσουμε τη μάχη για το ευρώ, για το μέλλον των παιδιών μας, για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Λυκούδης, και σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Ζητάτε από τον ελληνικό λαό να πατήσει τη σκανδάλη. Σχέδιο διαπραγμάτευσης δεν υπήρξε ποτέ. Αυτό που υπήρξε ήταν μια αλλοπρόσαλλη πολιτική. Έφτασε η ώρα που η κυβέρνηση με το δημοψήφισμα, έβαλε την τελευταία σφαίρα στη θαλάμη μιας ιδιόρρυθμης ρώσικης ρουλέτας που παίζει από καιρό, και πατάει τη σκανδάλη στην τελευταία σκηνή μιας σαπουνόπερας».

Παράλληλα, ο εισηγητής του Ποταμιού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κυνηγούσε χίμαιρες και άφησε, όπως είπε, «με περισσή έπαρση να κυλήσουν από τα χέρια του τα χρήματα, να χάσει φίλους και υποστήριξη η χώρα και να σηκώσει κεφάλι η συμμορία της δραχμής».

«Η αδιαλλαξία των δανειστών δεν αθωώνει την κυβέρνηση. Η χώρα πληρώνει και θα πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα της αλαζονείας και της επικοινωνιακής αναίδειας της κυβέρνησης. Ουδόλως ενδιαφέρεται η κυβέρνηση για την τύχη της χώρας, την οποία οδήγησε σε οικονομική κατάρρευση και σε ένα λογαριασμό αριστερής λιτότητας, στο δικό της επαχθές επονείδιστο μνημόνιο για να υφαρπάσει την εξουσία», επισήμανε ο κ. Λυκούδης.

Ακόμα, ο ίδιος απέρριψε το περιεχόμενο της πρότασης για δημοψήφισμα λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι ευρώ και Ευρώπη ή μπανανία. Αν ο ελληνικός λαός θα παραμείνει στο σπίτι του, στην Ευρώπη, ή να δοκιμάσει άλλες λύσεις. Το ερώτημα είναι αν θέλουν οι Έλληνες πολίτες, έστω και με δυσκολίες, να γυρίσουν τη χώρα μπροστά ή να τη γυρίσουν στη νεολιθική εποχή. Ένα από τα εγκλήματα της κυβερνητικής στάσης και της διαπραγματευτικής πορείας της συντελέστηκε σε συνθήκες πολέμου. Όσο όμως σκληρή και αν είναι η στάση των δανειστών δεν παύει να είναι ο μόνος δρόμος για να ξαναχτίσουμε τον μέλλον της Ελλάδας και δεν θα συμπαρασύρετε τον ελληνικό λαό».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής μίλησε ακόμα για παράλογο κατήφορο στον οποίο οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι το κόμμα του δεν θα το επιτρέψει αυτό.

«Κύριε πρωθυπουργέ, είπατε ότι η καμπάνα θα χτυπήσει γι” άλλους. Προσέξτε μην γίνεται ο μοιραίος πρωθυπουργός της καταστροφής της χώρας. Δεν θέλω να το σκεφτώ αυτό. Δεν έχετε το δικαίωμα να παίξετε στα ζάρια το μέλλον της χώρας. Παίξτε το δικό σας μέλλον», κατέληξε ο βουλευτής του Ποταμιού.

(Visited 1 times, 1 visits today)