Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

LinkedIn: Οι δεξιότητες που πρέπει να έχεις το 2018

Το LinkedIn χρησιμοποίησε δισεκατομμύρια δεδομένα από τα 500+ εκατομμύρια μέλη του για να καθορίσει ποιες δεξιότητες αναζητούν οι εργοδότες.

Είναι δύσκολο να προσδιορίσει κανείς με ποιες δεξιότητες μπορεί να παραμείνει ανταγωνιστικός και τι πρέπει να προσθέσει στο βιογραφικό του για να ξεχωρίσει από το πλήθος. Τι αναζητούν οι εργοδότες το 2018 και πώς θα ξεχωρίσετε έχοντας ορισμένες δεξιότητες;

Το LinkedIn δημιούργησε έναν «χάρτη πορείας» για άτομα που αναζητούν εργασία το 2018. Χρησιμοποιώντας δεδομένα από τα 500+ εκατομμύρια μέλη του και αφού πραγματοποίησε έρευνα σε 2.000 επιχειρηματικούς ηγέτες, η εταιρεία αναγνώρισε ποιες δεξιότητες είναι περισσότερο σε ζήτηση τη φετινή χρονιά:

Ηγετικός: Τις περισσότερες φορές, ένας ηγέτης στο χώρο εργασίας (και όχι μόνο) καλείται να λάβει αποφάσεις και να δράσει υπό συνθήκες πίεσης και με στενά περιθώρια χρόνου.

Επικοινωνιακός: Αποτελεί προσόν για κάποιον να είναι επικοινωνιακός και να μπορεί να βρει μια κοινή γλώσσα συνεννόησης σχεδόν με όλους.

communicate

Επιρροή: Είναι η πράξη ή η δύναμη του να δημιουργεί κανείς ένα αποτέλεσμα χωρίς προφανή προσπάθεια ή άμεση διαταγή. Οι άνθρωποι που είναι αποτελεσματικοί στο να επηρεάζουν, αναγνωρίζουν τί είναι σημαντικό για τους άλλους, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Συνεργασία: Είναι δεδομένο ότι η ομαδική δουλειά φέρνει περισσότερα αποτελέσματα από την ατομική μεμονωμένη απόδοση και το να μπορεί κανείς να συνεργαστεί αρμονικά με τους συναδέλφους του είναι μεγάλο προσόν.

Σύμμαχος του χρόνου: Με ένα οργανωμένο πρόγραμμα, καλή διάθεση και θέληση είναι βέβαιο ότι θα μπορέσετε να φέρετε εις πέρας οποιαδήποτε εργασία σας ζητηθεί πριν την καθορισμένη ημερομηνία.

By