Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λύσεις, Προτσές και όχι φληναφήματα κ. Τσίπρα

Παναγιώτης Φωτεινός
Γράφει ο Παναγιώτης Φωτεινός

Τα πράγματα δυσκολεύουν καθημερινά για όλους μας και ο πρωθυπουργός συνεχίζει να κυβερνά αντιπολιτευόμενος τον εαυτό του.

Οι επικουρικές συντάξεις, τα μερίσματα του ΕΚΑΣ και τα εφάπαξ αναμένεται να περάσουν από πριονοκορδέλα, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών και να καλυφθεί η μαύρη τρύπα στα έσοδα, που έφερε η περήφανη διαπραγμάτευση που ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου.

Αν σε αυτό το ζοφερό σκηνικό προσθέσουμε και όλα τα στοιχεία του ΟΑΕΔ  για τα λουκέτα και για τους ανέργους, την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων  στις τράπεζες, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αλλά και το προσφυγικό που μετατρέπει την Ελλάδα σε πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης, τότε καταλαβαίνουμε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει πάρα πού δουλειά.

Δουλειά που δεν έκανε σωστά τους προηγούμενους μήνες και για αυτό περάσαμε από μία ανεμική ανάπτυξη του 0,8%, ξανά στην ύφεση, έχοντας μάλιστα αγκαλιά ένα ακόμη μνημόνιο, που θα κρατήσει τουλάχιστον μία τριετία.

Ο κ. Τσίπρας λοιπόν, προτιμότερο θα ήταν να δώσει λύσεις παρά να κουνάει το δάχτυλο, σε όποιον διαφωνεί μαζί του. Για αυτό τον ψήφισε ο κόσμος, για να λύσει τα προβλήματα του και όχι να κάνει μία ακόμη διάγνωση παρουσία των δημοσιογράφων της ΕΡΤ. Γιατί στη συνέντευξη της Δευτέρας, ουσιαστικά δε μας είπε τίποτα άλλο από φληναφήματα, τα οποία δεν έχουν καμία ουσία.

Ο κ. Τσίπρας είναι πλέον πρωθυπουργός και δέσμιος του αντιμνημονιακού του παρελθόντος. Όσες συνεντεύξεις και αν δώσει με επιλεγμένο πάνελ και όσα τούιτς και αν γράψει και όσα κι αν σβήσει, αν δεν έχει σκοπό να δουλέψει, ώστε να δώσει στην οικονομία ένα σταθερό περιβάλλον, προκειμένου να αναπτυχθεί και να παρουσιάσει το δικό του προτσές, ώστε να εμπνεύσει και την ελληνική κοινωνία που του γυρνάει σιγά- σιγά τη πλάτη, θα αποτελέσει κι αυτός άλλη μία επιλογή, που τη κατάπιε το μνημόνιο, πιο σύντομα μάλιστα από όσο περιμέναμε.