Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης

«Θα χρειαστείτε ειδικό συνεργείο για να αποκολληθείτε από τις καρέκλες σας όταν χάσετε τις εκλογές» – «Τελευταία πράξη ενός θεάτρου με κομπάρσους περιφερόμενους βουλευτές» 

Ως την τελευταία πράξη ενός θεάτρου σε βάρος του ελληνικού λαού χαρακτήρισε τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τρεις στόχους, όπως είπε:

να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες εξουσίας

να κυρωθεί η επιζημία Συμφωνία των Πρεσπών

να διατηρηθεί ως ΚΟ το μόρφωμα των ΑΝΕΛ ώστε να μπορέσει να διατηρήσει τα προνόμια ο αρχηγός του

«Για να πραγματοποιηθούν οι τρεις στόχοι Τσίπρα-Καμμένου ζούμε έναν τραγέλαφο που ευτελίζει την πολιτική ζωή» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για θλιβερή συναλλαγή σε ζωντανή μετάδοση.

«Η φαρσοκομωδία απαιτεί και κομπάρσους για περιφερόμενους βουλευτές που αλλιώς εξελέγησαν, αλλίως λειτούργησαν και αλλιώς θα την εγκαταλείψουν. Πρόθυμοι να εξελιχθούν σε δεκανίκια μιας κυβέρνησης που έκανε κουρελού τα εθνικά συμφέροντα και την οικονομία»

«Κυβέρνηση κουρελού, αυτός είναι ο νέος όρος που εξάγει ο Τσίπρας μετά την κωλοτούμπα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συγχωνεύτηκαν

Σχολιάζοντας την αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση παρατήρησε ότι «υποτίθεται ότι προσμένατε την στιγμή που θα απελευθερωνόσασταν από το βάρος του ακροδεξιού συνεταίρου σας. Βλέπω και τις εφημερίδες σας να πανηγυρίζουν λές και κάποιος σας τον επέβαλλε με το ζόρι. Πως τον είχατε χαρακτηρίσει; Αναντικατάστατο. Ο αναντικατάστατος κ Καμμένος. Εσείς κ Τσίπρα τον επιλέξατε ως στρατηγικό σύμμαχο το 2012 και άλλες δυο φορές Ιανουάριο και Σεπτέμβριο 2015 περιφρονώντας άλλες επιλογές που είχατε τότε. Τώρα δήθεν απαλλαγμένος από το βάρος της ακροδεξιάς συνιστώσας κάνοντας δήθεν ανοίγματα στην κενγτροαριστερά αλλά και εκεί βλέπω πολιτικά ναυάγια και γυρολόγους. Μέχρι πρόσφατα έλεγαν Τσίπρα ως επικίνδυνο και τώρα σας χειροκρούν. Και δεν ντρέπονται ούτε αυτοί όυτε εσείς».

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν χώρισαν αλλά συγχωνεύτηκαν» επέμεινε ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζοντας ότι «μέχρι την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση επιχείρησε να περάσει σκανδαλώδη τροπολογία για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων στα εξοπλιστικά. Μιλώ για τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα των F16 που κάποτε κ. Τσίπρα χαρακτηρίζατε ως εστία σκανδάλων και τα επαναφέρατε από την πίσω πόρτα. Είμαι περίεργός να δω αν θα τολμήσετε να ξαναφέρετε την τροπολογία που έφερε νύχτα ο Καμμένος και περίεργος να δω ποιοι θα το ψηφίσουν. Ελπίζω ο νέος ΥΠΕΘΑ να μην παίξει παιχνίδια του προκατόχου του».

mitsotakis02

Κριτική για την επιλογή Αποστολάκη

Ιδιαίτερα οξύς ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ για την επιλογή του Ευάγγελου Αποστολάκη στη θέση του υπ. Άμυνας για την οποία είπε ότι έγινε «καθ” υπόδειξη Καμμένου» υπενθυμίζοντας ότι «ποτέ κυβέρνηση στην μεταπολίτευση δεν επέλεξε κυβέρνηση εν ενεργεία στρατιωτικό για τη θέση του υπ. Άμυνας».

Ο τελευταίος εν ενεργεία στρατιωτικός που ανέλαβε αυτή τη θέση ήταν επί χούντας πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας την έντονη αντίδραση βουλευτών όπως ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Κοτζιάς και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Θέλω να πω κατι για τον Αποστολάκη που διορίστηκε καθ υπόδειξη του Καμμένου: ποτέ καμια κυβέρνηση στην μεταπολίτευση δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος εν ενεργεία στρατιωτικό. Η εξαίρεση Χηνοφώτη ο οποίος πρώτα παραιτήθηκε μετά εξελέγη βουλευτής και μετα πήρε υπουργικά καθήκοντα όχι στο ΥΠΕΘΑ. Εσείς πήρατε εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό και τον υπουργοποιήσατε. Ο τελευταίος που είχε συμβεί το ίδιο ήταν ο Σπαντιδάκης την 21η Απριλίου 1967» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

mitsotakis03

Καβγάς με Φίλη, Κοτζιά, Κουρουμπλή

«Γιατί ενοχλείστε από μια ιστορική αλήθεια (σ.σ. φωνές από τον Φίλη). Μην κοκκινίζετε τόσο πολύ κ. Φίλη έχετε αποκτήσει το ίδιο χρώμα με το πουλοβερ σας. Εσείς κ. Κοτζιά γιατί φωνάζετε. Εσάς έδιωξαν από την κυβέρνηση για χάρη του κ. Καμμένου. Για την πρώτη φορά Αριστερά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα. Να το ξέρετε όμως κ. Τσίπρα: όσους απελπισμένους και αν μαζέψετε τους πολίτες αυτή την φορά ούτε θα τους κοροϊδέψετε ούτε θα εξαγοράσετε» είπε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης.

Όταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επέμεινε να αντιδρά ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε «εσείς μιλάτε κ. Κουρουμπλή. Τώρα μιλά το νέο . Να το χαίρεστε το νέο σας κ. Τσίπρα. Περίμενα να διαμαρτυρηθεί όταν μίλησα για πολιτικούς γυρολόγους αλά διαμαρτυρήθηκε τώρα».

«Με όσα κάνατε κ Τσίπρα οι πολίτες έχουν ακόμα ένα λόγο για να σας τιμωρήσουν. Δίπλα στη λιτότητα και τα μέτρα που πλήττουν τους αδύναμους προσθέσατε ένα κεφάλαιο πολιτικής παρακμής και κατάντιας των δημοκρατικών θεσμών. Τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν προηγήθηκαν και θα γίνουν στα παρασκήνια αποτελούν τους τελευταίους σπασμούς ενός συστήματος που καταρρέει. Είναι κινήσεις του Τιτανικού που βυθίζεται. Οι μάσκες έπεσαν κ. Τσίρπα πολιτική για εσάς σημαίνει συναλλαγή. Θέλετε δυο συναλλαγές: μια για την ψηφο εμπιστοσύνης και μια δεύτερη για το Σκοπιανό. Κάπως έτσι καταλήξαμε από τα σενάρια για κυβέρνηση ανοχής σε μια κυβέρνηση συνενοχής. Πλήρως απαξιωμένης. Όλα αυτά η κοινωνία τα έχει αντιληφθεί»

mitsotakis04

Συνεργοί Τσίπρας-Καμμένος σε προμελετημένη μεθόδευση για το Σκοπιανό

Ερχόμενος στο Σκοπιανό ο κ. Μητσοτάκης αρχικά είπε «παραχωρήσατε Μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Πότε αποτελούσαν αυτά μέρος της εθνικής γραμμής; Γιατί κάποιοι είπαν όχι και εσείς είπατε ναι και διαστρεβλώνετε αυτή την ιστοροική αλήθεια».

«Ο κ. Καμμένος τον οποίο δεν βλέπω καν στην αίθουσα σήμερα. Φαντάζομαι θα έρθει ίσως πήγε να μεταλάβει. Σκίζει τώρα τα ιμάτιά του για την Μακεδονία αλλά ξέχασε όταν μπορούσε να ρίξει κυβέρνηση με πρόταση δυσπιστίας που καταθέσαμε δεν το έκανε. Σήμερα συνυπογράφει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών παρέχοντας σας τέσσερις βουλευτές».

«Είστε δύο συνεργοί σε μια προμελετημένοι μεθόδευση. Είστε υπόλογοι στους Μακεδόνες και ελληνικό λαό» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ ενώ μιλώντας για το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου είπε ότι «δεν έχει καμία αναστολή να εξυπηρετήσει ιδιοτελή του συμφέροντα: διαλύει κόμματα καταπατά συνειδήσεις. Μετατρέπει την πολιτική ζωή τόπου σε απίστευτο παζάρι κλονίζοντας την εμπιστοσύνη πολιτικών στην Δημορατία. Νομιμοποιείται την κυνική αντίληψη ότι στην πολιτική όλα γίνονται».

mitsotakis05

Θα χρειαστεί ειδικό συνεργείο αποκόλλησής σας από τις καρέκλες σας

Αναφερόμενος στην ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «αύριο η Βουλή καλείται να εμπιστευτεί όχι μια κυβέρνηση που συγκροτήθηκε κανονικά με προγραμματικές συγκλίσεις αλλά να νομιμοποιήσει μια κυβέρνηση που θα προκύψει αργότερα φτιαγμένη από γυρολόγους της πολιτικής ζωής».

«Κάθε μέρα παραμονής στην κυβέρνηση φέρνει νεα προβλήματα. Θα χρειαστεί ειδικό συνεργείο αποκόλλησής σας από τις καρέκλες σας. Αυτό είναι σήμα κινδύνου για όσα θα ακολουθήσουν έως τις εκλογές. Η αυριανή ψηφοφορία είναι ανοικτή. Είναι φανερή και έτσι ονομαστικά όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα σταθούμε ανοικτά και δημόσια απέναντι σε μια κυβέρνηση που υψώνει δύο τρύπιες σημαίες της και δύο στρατηγικούς λόγους που προέκυψε το ιδιότυπο μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: ότι δήθεν διώξατε τα μνημόνια και εξυγιάνατε την πολιτική ζωή τόπο».

Η κρίση δεν έχει τελειώσει

Ασκώντας κριτική στα θέματα της οικονομίας ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει. «Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η ζωή τους έγινε χειρότερη: μειώθηκαν εισοδήματα αυξήθηξαν φόροι. Εξαπατήθηκαν από ,μια κυβέρνηση που υποσχέθηκε τα αντίθετα. Η κρίση δεν έχει τελειώσει. Η Ελλάδα δεν μπορεί να δανειστεί. Ξέρουν ότι πλήρωσαν πάνω από 100 δισ. ευρώ με κλειστές τράπεζες τους τραγικούς χειρισμούς του πρώτου εξαμήνου 2015. Οι Έλληνες ξέρουν ότι έχουν υποστεί 29 αυξήσεις φόρων και 17 παρεμβάσεις που μειώνουν το εισόδημα συνταξιούχων. Η χώρα μας επιτηρείται από τους δανειστές και υπάρχει ενέχυρο για 100 χρόνια ο εθνικός μας πλούτος. Υποθηκεύσατε το μέλλον της χώρας για δεκαετίες για λίγους μήνες παραμονής στην εξουσία. Και τώρα βάζετε χώρα σε νέα περιπέτεια για να αποφύγετε εκλογές».

«Καλά κάνατε και δεν επαναλάβατε ότι η οικονομία είναι το ατού σας. Οι πολίτες ξέρουν ότι καταστρέψατε την οικονομία. Καταστρέψατε την παιδία. Παραδώσατε τα πανεπιστήμια σε κουκουλοφόρους».

Νέοι ολιγάρχες μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και στον τομέα της διαπλοκής λέγοντας «για τον περιβόητο απολλογισμό κάθαρσης και μάχης κατά διαπλοκής τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τα ξεχάσατε τα λόγια για λίστα Λαγκάρντ. Τα 2 δισ. που θα έφερνε ο υπουργός για την διαπλοκή; Αντί εσόδων ήρθε η διαγραφή προστίμων για εμπόριο τσιγάρων και ποτών. Είναι οι νέοι ολιγάρχες που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου και εξυπηρετήσεις σε καναλάρχες που τώρα μπορούν με την βοήθειά σας να πωλήσουν τα κανάλια τους. Οι ευρωπαϊκές αρχές ψάχνουν τα κονδύλια για το μεταναστευτικό. Τι να πούμε για την ΔΕΠΑ με μπροστινό τον Πατσίτη ή αλλιώς τον Μανώλη του Παππά. Μιλάτε εσείς για κάθαρση ενώ πρόσωπα που είναι στον στενό πυρήνα Μαξίμου έχουν αφήσει βρώμικα αποτυπώματα. Μιλάτε για καταπολέμηση διαφθοράς ενώ εξυπηρετείτε συστήματα διαπλοκής. Είστε ικανοί για τα πάντα αλλά ανίκανοι να κυβερνήσετε».

Στήνατε παραστάσεις για να κρύβετε τους νεκρούς στο Μάτι

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην τραγωδία με τη φωτιά στο Μάτι. «Το Μάτι κάηκε. 100 άνθρωποι έχασαν την χωή τους. Το μόνο που κάνατε ήταν να στήνετε παραστάσεις κρύβοντας τους νεκρούς. Τα στοιχεία που έρχονται στο φως επιβεβαιώνουν όσα γνωρίχζαμε από αρχή. Διαλύσατε το Κράτος που το βλέπετε ως μηχανισμό τακτοποιήσεων. Κοροϊδέψατε τον κόσμο μιλώντας για δήθεν ηθικό πλεονέκτημα αριστεράς. Είπατε και ξαναείπατε ψέματα. Και εξακολουθείτε να κυβερνάτε με ψεματα».

Θλιβερό το θέαμα με το Μετρό στη Θεσσαλονίκη

«Κάνετε παροχές ένώ βάζετε φόρους. Κανετε εγκαίνια με μουσαμάδες. Αναρωτιέμαι ποιος σας συμβουλεέυει να κάνετε τέτοιες κινήσεις. Θλιβερές για εσάς αλλά δυστυχώς για το αξίωμα σας. Ένα θλιβερό θέαμα. Κοροιδεύετε τους Θεσσαλονικείς στα μούτρα σας. Είστε ικανός να φέρετε βαγόνι στην Θεσσαλονίκη αυτοί είστε. Χειραγωγείτε την Δικαιοσύνη. Την Εκκλησία τις Ανεξάρτητες Αρχές. Κατασκευάζετε διώξεις όπως τη Novartis. Προαναγγέλετε καταδίκες και συκοφαντίτε δημόσια πρόσωπα. Αναφερθήκατε σε κομματικό στέλεχος της ΝΔ. Δικός σας υπουργός είναι ο Πολλάκης, επώνυμα αναφέρθηκε σε δικαστές και έχετε θράσος να εγκαλείτε την ΝΔ για δήθεν κατατρομοκράτηση βουλευτων όταν υπουργός σας τρομοκρατούσε δικαστές. Δεν το κάνατε γιατί Πολάκης ισον Τσίπρας».

Προσβάλετε την δημόσια ζωή

«Αυτή η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα ότι τα πάντα γίνονται χωρίς κανένα φραγμό. Αυτό αποτελεί την αρχή διάλυσης κάθε οργανωμένης κοινωνίας. Την κατάργηση όλων κανόνων και την υποταγή πολλών στους λίγους ισχυρούς που έχουν εξουσία. Είναι ανήθικη λογική και πρέπει να βρεί απεναντι της κάθε λογική φωνή. Εμείς σε αυτό τον αγώνα θα είμαστε παροντες και δεν θα είμαστε μόνοι. Ένα σύννεφο πολιτικού αμοραλισμού σκιάζει την πολιτική ζωή. Αντι να απολλογηθείτε ψάχνετε στηρίγματα ευκαιρίας για παραμονή στην εξουσία. Αντι να αποκλιμακώσει την τοξικότητα οι κ. Τσίρτας ψάχνει ιδιοτελείς συμμάχους. Ετσι ζητά ανανέωση εμπιστοσύνης από την Βουλή. Εμπιστοσύνη προς τι και ποιους. Σε ένα σύστημα χωρίς λαϊκή εκπροσώπηση καθώς βασίζετε σε μετρημένους βουλευτές που για άλλα ψηφίστηκαν. Σε ένα υπουργικό συμβούλιο που ομολογεί ότι θέλει να παραμείνει λίγο ακόμα για διεκπεραίωση ρουσφετιών. Είμαι υποχρεωμένος και πάλι να προειδοποιήσω για κρίσιμη κατάσταση οικονομίας που θα επιβαρυνθεί από παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Στέλνω σήμα κινδύνου για επικίνδυνη υποβάθμιση πολιτικής ζωής. Σε όλα αυτά αποκτούν μερίδιο ευθύνης και οι πρόθυμοι βουλευτές που ακούγετε ότι βρέθηκαν σε τιμή προσφοράς: έξι σε τιμή μιας ψήφου. Το στοίχημα αξίζουμε καλύτερα εκφράζει την ανάγκη να βγει η χώρα από αυτή την παρατεταμένη παρακμή. Αντι να συζητάμε πως θα μειώσουμε φόρους και θα φέρουμε επενδύσεις ασχολούμαστε μετα παιχνίδια εξουσίας του κ. Τσίπρα. Παρακολουθούμε μικρότητα και τυχοδιωκτισμό δύο κομμάτων που θέλουν να παραμέινουν στην εξουσία».

Καλά κάνατε και δεν επαναλάβατε ότι η οικονομία είναι το ατού σας.

Οι πολίτες ξέρουν ότι καταστρέψατε την οικονομία. Καταστρέψατε την Παιδεία. Παραδώσατε τα πανεπιστήμαι σε κουκουλποφόρους.

Η απάντηση θα δοθεί στην κάλπη

Οσο για τον περιβόητο απολογισμό κάθαρσης και μάχης κατά διαπλοκής τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τα ξεχάσατε τα λόγια για λίστα Λαγκάρντ. Τα 2 δις που θα έφερνε ο υπουργός για την διαπλοκή; Αντί εσόδων ήρθε η διαγραφή προστίμων για εμπόριο τσιγάρων και ποτών. Είναι οι νέοι ολιγάρχες που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου και εξυπηρετήσεις σε καναλάρχες που τώρα μπορούν με την οήθειά σας να πωλήσουν τα κανάλια τους.

Οι ευρωπαϊκές αρχές ψάχνουν τα κονδύλια για το μεταναστευτικό.

Τι να πούμε για την ΔΕΠΑ με μπροστινό τον Πατσίτη ή αλλιώς τον Μανώλη του Παππά. Μιλάτε εσείς για κάθαρση ενώ πρόσωπα που είναι στον στενό πυρήνα Μαξίμου έχουν αφήσει βρώμικα αποτυπώματα. Μιλάτε για καταπολέμηση διαφθοράς ενώ εξυπηρετείτε συστήματα διαπλοκής

Εσίστε ικανοί για τα πάντα αλλά ανίκανοι να κυβερνήσετε.

Το Μάτι κάηκε. 100 άνθρωποι έχασαν την χωή τους. Το μόνο που κάνατε ήταν να στήνετε παραστάσεις κρύβοντας τους νεκρούς. Τα στοιχεία που έρχονται στο φως επιβεβαιώνουν όσα γνωρίχζαμε από αρχή. Διαλύσατε το Κράτος που το βλέπετε μηχανισμό τακτοποιήσεων. ΚοροΙδέψατε τον κόσμο μιλώντας γι αδήθεν ηθικό πλεονέκτημα αριστεράς. Είπατε και ξα;ναείπατε ψέματα. Και εξακολουθείτε να κυβερνάτε με ψεματα.

Κάνετε παροχές ένώ βάζετε φόρους. Κανετε εγκαίνιες με μουσαμάδες. Αναρωτιέμαι ποιος σας συμβουλεέυει να κάνετε τέτοιες κινήσεις. Θλιβερές για εσάς αλλά δυστυχώς για το αξίωμα σας. Ένα θλιβερό θέαμα. Κοροιδεύετε τους Θεσσαλονικείς στα μούτρα σας. Είστε ικανός να φέρετε βαγόνι στην Θεσσαλονίκη αυτοί είστε.

Χειραγωγείτε την Δικαιοσύνη. Την Εκκλησία τις Ανεξάρτητες Αρχές. Κατασκευάζετε διώξεις όπως Νοάρτις. Προαναγγέλετε καταδίκες και συκοφαντίτε δημόσια πρόσωπα

Αναφερθήκατε σε κομματικό στέλε4χος ΝΔ. Δικός σας υπουργός ο Πολάλκης επώνυμα αναφέρθηκε σε δικαστές και έχετε θράσος να εγκαλείτε την ΝΔ για δήθεν κατατρομοκράτηση βουλευτων όταν υπουργός σας τρομοκρατούσε δικαστές. Δεν το κάνατε γιατί Πολάκης ισον Τσίπρας

Προσβάλετε την δημόσια ζωή.

Αυτή η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα ότι τα πάντα γίνονται χωρίς κανένα φραγμό. Αυτό αποτελεί την αρχή διάλυσης καάθε οργανωμένης κοινωνίας. Την κατάργηση όλων κανόνων και την υποταγή πολλών στους λίγους ισχυρο΄τα πουτ έχουν εξουσία. Είναι ανήθικη λογική και πρέπει να βρεί απ[εναντι της κάθε λογική φωνή. Εμείς σε αυτό τον αγώνα θα έιμαστε παρόνες και δεν θα είμαστε μόνοι

Ένα σύννεφο πολιτικού αμοραλισμού σκιάζει την πολιτική ζωή

Αντι να απολλογηθείτε ψάχνετε στηρίγματα ευκαιρίας για παραμονή στην εξουσία

Αντι να αποκλιμακώσει την τοξικότητα οι κ. Τσίρτας ψάχνει ιδιοτελείς συμμάχους. Ετσι ζητά ανανέωση εμπιστοσύνης από την Βουλή. Εμπιστοσύνη προς τι και ποιους. Σε ένα σύστημα χωρίς λαϊκή εκπροσώπηση καθώς βασίζετε σε μετρημένους βουλευτές που για άλλα ψηφίστηκαν. Σε ένα υπουργικό συμβούλιο που ομολογεί ότι θέλει να παραμέινει λίγο ακόμα για διεκπεραίωση ρουσφετιών.

Είμαι υποχρεωμένος και πάλι να προειδοποιήσω για κρίσιμη κατάσταση οικονομίας που θα επιβαρυνθεί από παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Στέλνω σήμα κινδύνου για επικίνδυνη υποβάθμιση πολιτικής ζωής

Σε όλα αυτά αποκτούν μερίδιο ευθύνης και οι πρόθυμοι βουλευτές που ακούγετε ότι βρέθηκαν σε τιμή προσφοράς: έξι σε τιμή μιας ψήφου. Το στοίχημα αξίζουμε καλύτρα εκφράχζει την ανάγκη να βγει η χώρα από αυτή την παρατεταμένη παρακμή. Αντι να συζητάμε πως θα μειώσουμε φόρους και θα φέρουμε επενδύσεις ασχολούμαστε μετα παιχνίδια εξουσίας του κ. Τσίπρα. Παρακολουθούμεμικρότητα και τυχοδιωκτισμό δύο κομμάτων που θέλουν να παραμέινουν στην εξουσία.

Μετράμε πόσοι αλλάζουν έδρανα και πόσα κόμματα διαλύονται αντί να συζητούμε πως θα στηριξουμε εργαζόμενους και φορολογούμενους.

Η Βουλή ελλήνων αξίζει καλύτερα από την σημερινή συνεδ΄ριαση. Αν η επιλογή κυβέρνησης αποτελεί πρόκληση κάθε βουλευτής έχει την ευκαιρία του

Οποιος δώσει ψήφο εμ[εμπιστοσύνης αυριο ψηφίζει ναι στην Συμφωνία των Πρεσπών που συνειστά μεγάληγ εθνική υποχώρηση και παράλληλα στηρίζει κυβέρνηση κουρελού χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση

Ο Τσίρπας ισχυρίζεται ότι έχει βρει τους 151. Τι μεσολάβησε ; Ο κ. Τζανακόπουλος μιλούσε πριν λίγες ημέρες για κυβέρνηση ανοχής. Το τι μεσολάβησε το υποθέτει ο καθένας: Συναλλαγή μεσολάβησε, τόσο ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και κ. Καμμένο όσο και στο Μαξίμου και τους πρόθυμους βουλευτές. Τιποτα δεν κρύβετε όπως ο βουλευτής που προ εξαμήνου υπερψήφισε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και τώρα εμφανίζετε έτοιμος να την στηρίξει. Για εσάς μιλώ κ. Δανέλλη; Τι άλλαξε μέσα σε 6 μήνες όταν ψηφίζατε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης; Μιλώ με ονόματα και δεν το φοβάμαι.

Φαντάζομαι ότι ο κ. Δανέλλης θα εξηγήσει.

Βουλευτής που εξελέγη με την ΝΔ κατακεραύνωνε τον λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αλλά τώρα ξαφνικά σας ερωτεύτηκε κ. Τσίπρα. Που είναι η κυρία Παπακώστα; Τι ξαφνικός έρωτας έιναι αυτός. Μάλλον θα μπει στα μουλωχτά να ψηφίσει.

Είμαι σίγουρος κ. Τσίπρα ότι εκτιμήσατε τις ικανότητές της και την κάνατε υπουργό. Είμαι περίεργος να δώ αν θα την αναβαθμίσετε.

Ο δρόμoς σας κ. Τσίπρα είναι κατηφορικός και αδιέξοδος. Οι πολίτες όμως δεν εξαγοράζονται και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

Με κάτω από 151 πρέπει να πάτε αμέσως σε εκλογές γιατί κατι είπατε ότι θα οδηγήσετε συντεταγμένα την χώρα σε εκλογές όποτε σας βολεύει. Ξεχάστε τα αυτά. Η χώρα δεν χρειάζετε την κυβέρνησή σας. Θέλει νέεα με ισχυρή λαϊκή εντολή

Μη κοιτάτε συνεχώς το ρολόι σας. βιάζεστε να τελειώσουμε γιατί δεν είναι βολική για εσάς η συζήτηση.

Από τότε που γίνατε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τα έχετε πει όλα και τα έχετε κάνει όλα. Από αυτά τα είπα ξείπα μιας ολόκληρης δεκαετίας συγκρατώ μόνο μια φράση στις 4-10-2014. «Την ψήφο εμπιστοσύνης δεν την δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους. Την δίνει ο λαός και την δίνει ανοικτά και καθαρά μέσα από τις εκλογές. Αν κάποιοι θελουν ψήφο εμπιστοσύνης, αν διεκδικούν ψήφο εμπιστοσύνης ΄τοτε ξέρουν και το δρόμο. Εκλογές»

Αυτό ζητώ χωρίς μια λέξη παραπάνω. Συμφωνώ μαζί σας κ. Τσίπρα εκλογές εδώ και τώρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By