Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Λιβερία: Κοντά στην εξάλειψη του ιού Έμπολα

Οι νεκροί του Έμπολα σε παγκόσμια κλίμακα ανέρχονται σε 8.641

ebola

Μόνο πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα απομένουν στη Λιβερία, όπως ανακοίνωσαν το Σάββατο οι τοπικές Αρχές, σημειώνοντας πως βρίσκονται κοντά στην εξάλειψη της φονικής επιδημίας που έχει προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων στη δυτικοαφρικανική χώρα.

«Έχουμε πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα στη Λιβερία σήμερα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υφυπουργός Υγείας, Τόλμπερτ Νιενσούγουα. «Αυτό σημαίνει πως πηγαίνουμε στο μηδέν αν όλα πάνε καλά, αν δεν υπάρξουν άλλοι ασθενείς», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Νιενσούγουα, τα τρία κρούσματα βρίσκονται στην πρωτεύουσα Μονρόβια, και τα υπόλοιπα σε δυο βορειοδυτικές περιοχές.

Σημειώνεται πάντως πως η δήλωση του κ. Νιενσούγουα δεν έχει επιβεβαιωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα στοιχεία του οποίου συχνά διαφέρουν από τους απολογισμούς που δίνουν οι πληγείσες χώρες της Δυτικής Αφρικής.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του ΠΟΥ – που εκδόθηκε στις 21 Ιανουαρίου – οι νεκροί του Έμπολα σε παγκόσμια κλίμακα ανέρχονται σε 8.641, με τα επιβεβαιωμένα και τα ύποπτα κρούσματα να αγγίζουν τα 22.000.

Σχεδόν όλοι οι νεκροί, με εξαίρεση 15, χτυπήθηκαν από την ασθένεια στη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε. Κατά τον ΠΟΥ, οι νεκροί στη Λιβερία ανέρχονται σε 3.605. Ακολουθεί η Σιέρα Λεόνε, με 3.145 θανάτους, και τέλος η Γουινέα έχει 1.876 θανατηφόρα κρούσματα.

Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών ωστόσο πιστεύεται πως είναι πολύ μεγαλύτερος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By