Τρίτη, 11 Μαΐου, 2021

Λιβύη: Τουρκικό drone ισχυρίζεται ότι κατέρριψε ο στρατός του Χαφτάρ

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ο οποίος τελεί υπό τις διαταγές του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα τουρκικό drone πάνω από την πόλη Ain Zara, η οποία βρίσκεται περίπου 11 χλμ έξω από την πρωτεύουσα της χώρας, Τρίπολη.

Η κατάρριψη του drone έρχεται έπειτα από προηγούμενες ανακοινώσεις του LNA, στις οποίες ανέφερε ότι ο Εθνικός Στρατός σημειώνει επιτυχίες στις στρατιωτικές του επιχειρήσεις, θέτοντας υπό τον έλεγχό του αρκετές περιοχές στον δρόμο προς την πρωτεύουσα.

Σημειώνεται ότι ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), υπό την αρχηγία του Χαφτάρ, εξαπέλυσε στις αρχές Απριλίου ευρείας κλίμακας επιχείρηση με σκοπό να πάρει τον έλεγχο της Τρίπολης. Ωστόσο ο LNA δεν κατόρθωσε να διαπεράσει τις άμυνες των παραστρατιωτικών ομάδων που δηλώνουν πίστη στην κυβέρνηση Σάρατζ στα νότια προάστια της πρωτεύουσας.

ELsZ-frXkAAgDQK

Η Τουρκία δεν έχει κληθεί να βοηθήσει την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης ανέφερε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Λίγο μετά την ανακοίνωση για επίθεση στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη από τον στρατηγό Χαφτάρ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολιάζει τη στάση που αναμένεται να κρατήσει η Τουρκία.

Όπως είπε ο Τσαβούσογλου η Τουρκία δεν κλήθηκε να βοηθήσει την κυβέρνηση της Λιβύης που είναι αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ.

Να σημειωθεί ότι οι ανακοινώσεις από τον LNA, γίνονται λίγες μόνο ώρες μετά τις αποκαλύψεις ότι η Τουρκία έστειλε δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα στις κυβερνητικές δυνάμεις προκειμένου να τις ενισχύσει στον πόλεμο με τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Οι εξοπλισμοί αυτοί όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές ήταν το αντάλλαγμα για την υπογραφή της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By