Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Lockdown – Χρυσοχοΐδης: Δεν θα γίνει η πορεία για το Πολυτεχνείο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπογράμμισε την Παρασκευή ότι η φετινή πορεία με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς είναι σε ισχύ η απαγόρευση που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο επιβολής του καθολικού lockdown.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την επικείμενη επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε:

«Φέτος δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, δεν γιορτάσουμε την 28η Οκτωβρίου, δεν κάναμε μαζί Πάσχα. Το ίδιο θα συμβεί και με το Πολυτεχνείο. Είναι μία ευκαιρία για βαθιά συζήτηση με σεβασμό και κατάνυξη για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και να αποδώσουμε στη μέρα το νόημα που πρέπει».

Την ματαίωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας: «Εφόσον έχουμε απαγόρευση δεν νοείται να γίνει καμία πορεία» δήλωσε μιλώντας στον Σκάι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Χρυσοχοΐδης απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες όλης της χώρας να τηρήσουν τα μέτρα περιορισμού κατά της πανδημίας.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, προανήγγειλε παράλληλα ότι θα γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι παρουσία εισαγγελέων για να αποτραπούν φαινόμενα συνωστισμού ενώ διευκρίνισε ότι, δεδομένης της μεγάλης κινητητικότητας που παρατηρείται στα διόδια από Αθήνα, από το Σάββατο το πρωί επιτρέπεται η επιστροφή στην πρωτεύουσα μόνο σε αυτούς που έχουν μόνιμη κατοικία στον τόπο της επιστροφής τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By