Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Lockdown: Ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις από τη Δευτέρα θέλει η κυβέρνηση – Περιμένει το ΟΚ των ειδικών

Μπορεί να “απελευθερωθούν” οι διαδημοτικές μετακινήσεις από την άλλη Δευτέρα; Η κυβέρνηση θέλει, αλλά περιμένει το τελικό “πράσινο φως” από τους ειδικούς. Όσον αφορά στο λιανεμπόριο, όλα τα σενάρια δείχνουν Απρίλιο, ενώ υπάρχει και συζήτηση για άνοιγμα των σχολείων στις 5 Απριλίου!

Σήμερα οι επιστήμονες στη σύσκεψη τους θα επεξεργαστούν την πρόταση της κυβέρνησης για άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων και με το αυτοκίνητο, ακόμη και από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Τα self test κρίνουν λιανεμπόριο και εστίαση.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν είναι της παρούσης, όμως σήμερα (26.03.2021) οι επιστήμονες θα κάνουν μια πρώτη εκτίμηση για το πότε αναμένεται η ομαλοποίηση της επιδημιολογικής καμπύλης.

Ο στόχος παραμένει τα καταστήματα να ανεβάσουν ρολά στις αρχές Απριλίου, όμως η εκτίμηση είναι ότι αυτό δεν θα είναι εύκολο να συμβεί πριν από τις 12 Απριλίου.

Όσο πιο αργά μέσα στον Απρίλιο ανοίξουν τα καταστήματα, τόσο πιο «ελεύθεροι» θα είναι οι τρόποι λειτουργίας τους δηλώνει στέλεχος της κυβέρνησης.

Εφόσον το άνοιγμα του λιανεμπορίου γίνει το πρώτο 15νθήμερο του Απριλίου, τότε το πιο πιθανό σενάριο είναι να γίνει με τη μέθοδο του click away και με μήνυμα στο 13032, το οποίο θα έχει τρίωρη διάρκεια.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το σενάριο το self testing να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου και άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως η εστίαση και ο τουρισμός.

Ενδεχομένως να καταστεί υποχρεωτικό για τους εργαζόμενους σε τομείς που θα ανοίξουν, ωστόσο κυβερνητικές πηγές δηλώνουν πως είναι πρόωρη αυτή η συζήτηση.

Η στρατηγική για το θέμα των self test θα παρουσιαστεί σήμερα στην καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας από τον Βασίλη Κοντοζαμάνη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By