Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Lockdown: Έξοδος… από τα παλιά – Ουρές στα διόδια – 200 οδηγοί γύρισαν πίσω – Πότε επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Με αμείωτους ρυθμούς, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις, συνεχίστηκε και τη μεγάλη Πέμπτη η έξοδος των Αθηναίων από την πρωτεύουσα, με προορισμό τα εξοχικά τους εντός της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής -εξαιρούνται, φυσικά, τα νησιά.

Η έξοδος αναμένεται να συνεχιστεί μάλιστα, και να κορυφωθεί, το επόμενο διήμερο, καθώς σε αυτό βοηθά και η πρόγνωση του καιρού, βάσει της οποίας θα πρέπει να περιμένουμε ένα Πάσχα με θερμοκρασίες… ρεκόρ.

elefsina-main11

Η κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας ήταν μεγάλη, ενώ η κυκλοφορία τόσο από την Αττική Οδό όσο και από το Χαϊδάρι ήταν στο «κόκκινο» από νωρίς και συνέχισε έτσι τουλάχιστον έως τις 7-8 το βράδυ.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο έκαναν ελέγχους σε σχεδόν όλους τους ταξιδιώτες, το μποτιλιάρισμα ήταν τεράστιο και τα αυτοκίνητα ακινητοποιημένα αρκετά χιλιόμετρα πριν τα διόδια.

Έξοδος για Πάσχα διόδια

Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, από τις 6 το πρωί από τα διόδια της Ελευσίνας και με κατεύθυνση προς Κόρινθο, πέρασαν περίπου περισσότερα από 13.000 οχήματα και έγιναν πάνω από 200 αναστροφές σε οδηγούς που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα. Προκειμένου να αποφορτιστεί η κατάσταση, δόθηκαν στην κυκλοφορία πέντε λωρίδες, έναντι τριών που ήταν ανοιχτές τις προηγούμενες ημέρες.

Καθώς παρατηρήθηκε ότι αρκετοί προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα, επιστρατεύθηκαν μάλιστα και οι επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που ταυτοποιούσαν και διασταύρωναν τα έγγραφα του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Οι περισσότερες δικαιολογίες αφορούσαν παροχή βοήθειας και επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό στην επαρχία, ενώ «αλαλούμ» προκάλεσε και η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που ισχυρίζονταν, άλλοτε αληθώς και άλλοτε ψευδώς, ότι μετέβαιναν σε άλλους δήμους εντός Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι, αν κάποιος έχει εξοχικό εντός της ίδιας περιφέρειας στην οποία κατοικεί, μπορεί με SMS 6 να μεταβεί σε αυτό. Εξαιρούνται η Σαλαμίνα και η Αίγινα, καθώς η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο στην ηπειρωτική Αττική, ενώ απαγορεύεται η μετακίνηση προς τα νησιά. Αυτό διευκρίνισε με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

By