Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Lockdown: Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά σήμερα, Κυριακή -Τι θα γίνει με τα σούπερ μάρκετ

Τα «τελευταία» ραντεβού για κούρεμα και χτένισμα εξυπηρετούν σήμερα τα κομμωτήρια, τα οποία κατ’ εξαίρεση λειτουργούν σήμερα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον κόσμο λίγο πριν την προσωρινή αναστολή λειτουργίας που θα διαρκέσει τουλάχιστον ως το τέλος του μήνα.

Για τον ίδιο λόγο παραμένουν ανοικτά μόνο για σήμερα και τα κέντρα αισθητικής, τα οποία επίσης από αύριο θα ακολουθήσουν τις γενικές κατευθύνσεις για προσωρινή αναστολή λειτουργίας.

Παράλληλα ανοιχτά παραμένουν τα καταστήματα τροφίμων, τα οποία ούτως ή άλλως λειτουργούσαν τις Κυριακές σε περιοχές όπου επιτρεπόταν, όπως αρτοποιεία, παντοπωλεία, μανάβικα, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κοκ

Μόνο για την επόμενη Κυριακή 15 του μήνα αναμένεται να λειτουργήσουν και οι υπεραγορές τροφίμων, τα σούπερ μάρκετ με ωράριο 9.00 – 17.00. Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr αυτό θα λειτουργήσει ως ένα τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να μοιραστεί η κίνηση στα εν λόγω καταστήματα.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, τότε θα είναι πρόκριμα για λειτουργία των καταστημάτων και άλλες Κυριακές.

Ωστόσο το ίδιο είχε δοκιμαστεί και στο πρώτο lockdown, που υπήρχε ακόμα μεγαλύτερη πίεση στο λιανεμπόριο λόγω της «έκρηξης» της ζήτησης, χωρίς όμως να φέρνει αποτελέσματα. Ως αποτέλεσμα το μέτρο, για το οποίο υπήρχαν αντιδράσεις εκ μέρους των σούπερ μάρκετ, δεν συνεχίστηκε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By