Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Λονδίνο: Δεύτερη απεργία μέσα σ΄ένα μήνα στο μετρό

Θα παραμείνει κλειστό έως τις 7 Αυγούστου

london1

Νέα απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο μετρό του Λονδίνου το οποίο θα κλείσει τις πόρτες του στις 18:30 (20:30 ώρα Ελλάδας) σήμερα και θα παραμείνει κλειστό μέχρι το πρωί της 7ης Αυγούστου.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την έναρξη από τον Σεπτέμβριο της νυκτερινής λειτουργίας ορισμένων συρμών το Σαββατοκύριακο.

Η εταιρία που διαχειρίζεται το μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας London Underground (LU) και τα τέσσερα κυριότερα συνδικάτα (RMT, Aslef, TSSA και Unite) δεν κατάφεραν για άλλη μια φορά να καταλήξουν σε συμφωνία στις 3 Αυγούστου, έπειτα από διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν εδώ και μήνες για τους όρους λειτουργίας αυτής της νυκτερινής υπηρεσίας που αναμένεται να ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ως εκ τούτου κανένας συρμός δεν θα κυκλοφορήσει απόψε και αύριο στις 11 γραμμές του λονδρέζικου δικτύου, αναγκάζοντας κάπου δύο εκατομμύρια επιβάτες να αναζητήσουν εναλλακτική λύση.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα (και από το 2002) που o υπόγειος σιδηρόδρομος του Λονδίνου («Tube») θα παραμείνει εκτός λειτουργίας για μία ολόκληρη μέρα.

Η νυκτερινή λειτουργία, η έναρξη της οποίας είχε ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2014 ώστε να συμπέσει με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι που θα διεξαχθεί από τις 18 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου στην Αγγλία, ήταν μία υπόσχεση του δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον.

Σήμερα το μετρό του Λονδίνου σταματά να κυκλοφορεί γύρω στη μία το πρωί το Σαββατοκύριακο και τα μεσάνυχτα τις καθημερινές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By