Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Λονδίνο: Εγκαινιάζεται ιδιωτικό νοσοκομείο αξίας 1 δισ. – Με 6ψήφιους μισθούς θα αμείβεται το προσωπικό

Θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο ανάμεσα σε συνολικά 19 ιδιωτικά νοσοκομεία στην πρωτεύουσα της Βρετανίας

Ένα νέο ιδιωτικό νοσοκομείο συνολικής αξίας 1 δισ. λιρών αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του, το αμέσως επόμενο διάστημα, στο κεντρικό Λονδίνο.

Με 184 κλίνες θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο μετά το Wellington στο St John’s Wood, το οποίο διευθύνεται από την αμερικανική εταιρεία HCA, ανάμεσα σε συνολικά 19 ιδιωτικά νοσοκομεία στην πρωτεύουσα της Βρετανίας.

Πιο αναλυτικά, τα εγκαίνια του πρώτου νοσοκομείου στο Λονδίνο της Cleveland Clinic με έδρα το Οχάιο στα τέλη αυτού του μήνα έρχονται σε μια περίοδο που ο ιδιωτικός τομέας υγείας ανθεί στη Βρετανία. Παράλληλα, η αμερικανική κλινική Cleveland London βρίσκεται σε συζητήσεις για την παροχή φροντίδας σε ασθενείς του Εθνικού συστήματος υγείας της Αγγλίας (NHS).

Το νέο νοσοκομείο θα διαθέτει 29 κρεβάτια μονάδων εντατικής θεραπείας και οκτώ χειρουργεία που θα στελεχώνονται από 1.200 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον guardian, oι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα αμείβονται με έως και 350.000 λίρες ετησίως, γεγονός που έχει αυξήσει τον ανταγωνισμό μεταξύ των υποψηφίων εργαζομένων.

Στο μεταξύ πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι επικρίνουν τόσο το συγκεκριμένο έργο όσο και τον ιδιωτικό τομέα καθώς, το NHS, λυγίζει από τις τεράστιες λίστες αναμονής, την έξαρση των κρουσμάτων Covid-19 καθώς και την έλλειψη προσωπικού.

By