Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Λονδίνο – κορονοϊός: Διώροφα κόκκινα λεωφορεία μετατρέπονται σε ασθενοφόρα

Στο Λονδίνο δύο κόκκινα λεωφορεία – από τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της βρετανικής πρωτεύουσας – έχουν μετατραπεί σε ασθενοφόρα. Επιστρατεύονται για να καλύψουν την έλλειψη που παρουσιάζεται στο βρετανικό σύστημα υγείας που δοκιμάζεται από την πανδημία.

Τα κόκκινα λεωφορεία στο Λονδίνο η εταιρεία που τα διαχειρίζεται τα δάνεισε στο εθνικό σύστημα υγείας για την μεταφορά ασθενών στο έκτακτο νοσοκομείο «Ναιτινγκέιλ», αναφέρει ο Guardian.

Τα λεωφορεία μπορούν να μεταφέρουν έως και τέσσερις ασθενείς, καθώς αφαιρέθηκαν όλες οι θέσεις επιβατών απ’ αυτά και έχουν εξοπλιστεί με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, από αναπνευστήρες έως φιάλες οξυγόνου και μόνιτορ.

Το ιατρικό και νοσοκομειακό προσωπικό που θα τα στελεχώσει ανήκει στο τακτικό προσωπικό μονάδων εντατικής θεραπείας του ΕΣΥ ωστόσο οι οδηγοί είναι οδηγοί λεωφορείων που είχαν ειδική εκπαίδευση και έχουν εμβολιαστεί ώστε να μην κινδυνεύουν να νοσήσουν από τον κορονοϊό.

Η βοήθεια θα είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτη στις υπηρεσίες υγείας – και ιδιαίτερα των ασθενοφόρων, που το δεύτερο κύμα των μολύνσεων δοκίμασε τις αντοχές τους.

Έως τώρα έχουν εμβoλιαστεί 4,6 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή 2,64 εκατομμύρια περισσότεροι από την τελευταία εβδομάδα, πραγματοποιώντας 200 εμβολιασμούς το λεπτό, όπως είπε ο Βρετανός υπουργός υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Εξήντα πέντε νέα κέντρα εμβολιασμού έχουν ανοίξει στην Αγγλία, συμπεριλαμβανομένου ενός τζαμιού στο Μπέρμινγχαμ και ενός κινηματογράφου στο Έιλσμπερι.

Μέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο πρόβλημα που παρουσιάζεται είναι ο ανισομερής εμβολιασμός ανάμεσα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, καθώς αρκετοί άνω των 80 ετών ακόμη περιμένουν να εμβολιαστούν, όπως προχωρά ο εμβολιασμός σε άνω των 70 και νεότερους σε ευάλωτες ομάδες.

Εν τω μεταξύ, μελέτη του «Imperial College» δείχνει ότι το τρίτο lockdown της Αγγλίας δεν λειτουργεί. Η μελέτη μαζικής δοκιμής REACT-1 υπολόγισε ότι το 1,58% του πληθυσμού της Αγγλίας είχε ήδη κορονοϊό τις πρώτες 10 ημέρες του lockdown και προκάλεσε φόβους ότι οι ισχύοντες περιορισμοί δεν είναι αρκετά σκληροί για τον περιορισμό των μολύνσεων από το έως και 70% πιο μεταδοτικό στέλεχος της Αγγλίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By