Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Λονδίνο, συγκλονιστικό βίντεο: Ασθενής παίζει… βιολί ενώ χειρουργείται στον εγκέφαλο

Η δίψα για ζωή αποτυπώνεται σε μια συγκλονιστική στιγμή. Η 53χρονη βιολονίστρια, Ντάγκμαρ Τέρνερ, έπαιζε… βιολί, ενώ υποβαλλόταν σε χειρουργείο αφαίρεσης όγκου από τον εγκέφαλο

Τη συγκλονιστικη στιγμή απαθανάτισαν με βίντεο που τράβηξαν οι γιατροί του Νοσοκομείου King’s College, στο Λονδίνο, ενώ χειρουργούσαν την 53χρονη.

Στο βίντεο που ανήρτησε ο βρετανικός Independent διακρίνεται η 53χρονη γυναίκα να παίζει βιολί, τη στιγμή, ακριβώς, που χειρουργείται στον εγκέφαλο.

Η ιατρική ομάδα του νοσοκομείου ζήτησε από την Τέρνερ να παίξει βιολί κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ώστε να σιγουρευτούν ότι τμήματα του εγκεφάλου της που ελέγχουν λεπτεπίλεπτες κινήσεις των χεριών της δεν θα υποστούν βλάβη κατά τη διάρκεια ενός χειρουργείου, στο οποίο απαιτείται ακρίβεια χιλιοστού.

Η Τέρνερ, πρώην σύμβουλος εταιρείας management από τη Νήσο Γουάιτ, είχε διαγνωστεί το 2013 με καρκίνο του εγκεφάλου, έπειτα από εγκεφαλικό που υπέστη κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας.

Η αφοσιωμένη βιολονίστρια, η οποία συμμετέχει στη Συμφωνική Ορχήστρα της Νήσου Γουάιτ, ανησυχούσε ότι η εγχείρηση θα συνεπαγόταν την απώλεια της ικανότητάς της να παίζει βιολί.

Ο όγκος βρισκόταν στο δεξιό πρόσθιο λοβό του εγκεφάλου της, κοντά σε μια περιοχή που ελέγχει τις λεπτεπίλεπτες κινήσεις του αριστερού χεριού.

Ο δρ. Κειγιουμάρς Άσκαν, επίκουρος καθηγητής Νευροχειρουργικής στο Νοσοκομείο King’s College, σκέφτηκε ένα σχέδιο, για να προχωρήσει στο χειρουργείο και ταυτόχρονα να μειώσει τους κινδύνους αυτού.

Ο γιατρός, ο οποίος εξειδικεύεται στους εγκεφαλικούς όγκους, είναι κάτοχος πτυχίου Μουσικής και διακεκριμένος πιανίστας. Αυτό εξηγεί το ενδιαφέρον του να εκπληρώσει την επιθυμία της 53χρονης Τέρνερ και να περισώσει τις μουσικές της δεξιότητες.

Αφού ανέκτησε τις αισθήσεις της, η Τέρνερ άρχισε να παίζει βιολί, τη στιγμή που της αφαιρούσαν τον όγκο, υπό τη στενή παρακολούθηση αναισθησιολόγων αλλά κι ενός φυσιοθεραπευτή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By