Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Λωρίδα της Γάζας: Ισραηλινό πολεμικό αεροσκάφος έπληξε Παλαιστίνιο που πλησίαζε το τείχος ασφαλείας

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία στόχευσε και «έπληξε» σήμερα «ένοπλο» Παλαιστίνιο που πλησίαζε το τείχος ασφαλείας, το οποίο χωρίζει το ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

«Στρατιώτες εντόπισαν έναν ένοπλο τρομοκράτη που πλησίαζε το τείχος ασφαλείας στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Αεροσκάφος των ενόπλων δυνάμεων τον στόχευσε και τον έπληξε», αναφέρει η ανακοίνωση του στρατού.

Το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, ένα από τα μαύρα πρόβατα του Ισραήλ, ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007. Το εβραϊκό κράτος θεωρεί το κίνημα αυτό υπεύθυνο για όλες τις επιθέσεις που εξαπολύονται από τον θύλακα, ακόμη κι αν ο ισραηλινός στοχοθετεί εκεί και άλλα ένοπλα παλαιστινιακά κινήματα.

Στις 12 Νοεμβρίου, ο στρατός σκότωσε σε στοχοθετημένη επιχείρηση στη Γάζα ανώτατο διοικητή της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ.

Σε αντίποινα, αυτό το παλαιστινιακό κίνημα έριξε περίπου 450 ρουκέτες μέσα σε δύο ημέρες στο Ισραήλ, πολλές από τις οποίες αναχαιτίστηκαν και ο στρατός απάντησε σημαδεύοντας στόχους του Ισλαμικού Τζιχάντ στον θύλακα.

Το Ισραήλ διεξήγαγε από το 2008 τρεις πολέμους εναντίον της Χαμάς και ένοπλων συμμαχικών της οργανώσεων στη Γάζα, έναν θύλακα δύο εκατομμυρίων Παλαιστινίων που δοκιμάζεται από τις συγκρούσεις, τη φτώχεια και τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By