Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Λοβέρδος: «Ανίκανη και ανάλγητη η κυβέρνηση-ορίζει σε επτά κατηγορίες φαρμάκων Φ.Π.Α. 13%»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος

loverdos andreas -1

Ανικανότητα και αναλγησία καταλογίζει στην κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας ότι «η “Πρώτη Φορά Αριστερά” μετά από δήθεν διαπραγματεύσεις και ενώ λοιδορούσε το ΠΑΣΟΚ για νεοφιλελευθερισμό ορίζει σε επτά κατηγορίες φαρμάκων (περίπου 190-200 φάρμακα) ΦΠΑ 13%».

Προσθέτει δε ότι από το 2010 ο ΦΠΑ επί όλων ανεξαιρέτως των φαρμάκων (καλυπτόμενα ή μη από την κοινωνική ασφάλιση) ορίστηκε στην κατώτατη κατηγορία δηλαδή 6%.

«Το εντυπωσιακό είναι ότι περίπου τα μισά από αυτά τα φάρμακα είναι νοσοκομειακά. Δηλαδή με ακόμη μειούμενους κλειστούς προϋπολογισμούς των νοσοκομείων για τη φαρμακευτική τους δαπάνη, που ήδη νομοθετήθηκαν από τους τάχα διαπραγματευτές, μια αύξηση του κόστους κατά 7% σημαίνει περαιτέρω αναγκαστική μείωση της φαρμακευτικής προστασίας των ασθενών» συνεχίζει ο κ. Λοβέρδος.

«Είναι ανίκανοι και ανάλγητοι. Αυτό είναι πια ολοφάνερο. Οι πολίτες σιγά – σιγά τους καταλαβαίνουν», καταλήγει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By