Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Λοβέρδος για Novartis: «Ο τελευταίος σπασμός του Ρασπούτιν – Θα τους τσακίσω»

Οργισμένος εμφανίστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά την ποινική δίωξη για δωροδοκία που του ασκήθηκε από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς για την υπόθεση της Novartis.

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής δεν έκρυψε την οργή του επαναλαμβάνοντας πως πρόκειται για «σκευωρία» με «πολιτικούς σκοπούς και επιδιώξεις».

Με παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ, ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε σε νέα στοιχεία που «δείχνουν κατάχρηση εξουσίας» και χαρακτήρισε την άσκηση δίωξης εις βάρος του ως τον «τελευταίο σπασμό του ‘’Ρασπούτιν’’».

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Ανδρέας Λοβόρδος κατήγγειλε πως επώνυμος μάρτυρας έδινε χρήματα σε έναν από τους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες για να καταθέσει «συγκεκριμένα πράγματα».

Παράλληλα, ανέφερε ότι ένας εκ των μαρτύρων πήγε με τον δικηγόρο του στον ανακριτή και κατέθεσε υπόμνημα σύμφωνα με το οποίο «άλλα έλεγε και άλλα έγραφαν και δεν του έδειχναν στο τέλος τι είχε πει».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, η εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη ξαναστέλνει τη δικογραφία στη Βουλή χωρίς λόγο, με στόχο να πει ότι «αρχειοθετώ όλο τον κόσμο άλλα να, κάτι βρήκα».

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η άσκηση ποινικής δίωξης ο Ανδρέας Λοβέρδος έσπευσε να δηλώσει ότι θα νικήσει «χωρίς προνόμια και προσχήματα» ενώ λίγες ώρες αργότερα δήλωσε:

«Θα τους τσακίσω, θα τους διαλύσω με τα προνόμια διαθέτει ο απλός Έλληνας πολίτης, όχι με τα προνόμια βουλευτών και υπουργών».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Α. Λοβέρδος είπε μεταξύ άλλων: «Δίνω λόγο τιμής, χωρίς πάθος αλλά και χωρίς οίκτο, θα τους πάω μέχρι τον τελευταίο στο σκαμνί για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, μεταξύ των οποίων και για κατάχρηση εξουσίας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By