Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Λοβέρδος για τηλεοπτικές άδειες: «Ότι φύγει από εδώ απόψε εμπλέκει τον ΠτΔ»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε την τροπολογία Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

pappas

Αντιδρά έντονα η αντιπολίτευση στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις σε βάρος των τηλεοπτικών σταθμών της χώρας.

«Ό,τι θα φύγει από δω απόψε εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον ρυθμιστή του πολιτεύματος» δήλωσε με νόημα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος σχολιάζοντας την τροπολογία Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες σε νομοσχέδιο για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων με τη Λευκορωσία. Η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει την επίμαχη τροπολογία ως κατάφωρα αντισυνταγματική τόσο διαδικαστικά όσο και ουσιαστικά.

Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης επισήμανε το ειδικό βάρος που έχει το ΕΣΡ σύμφωνα με το Σύνταγμα, με την τροπολογία του υπουργού Επικρατείας να υποβαθμίζει το ρόλο του, προς όφελος της κυβέρνησης και του υπουργού Επικρατείας.

«Πρέπει να είστε και να είμαστε άψογοι», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, τονίζοντας ότι και διαδικαστικά η κυβέρνηση είναι εκτός πλαισίου για την τροπολογία.

«Αν δεν ξέρουμε τη διαδικασία θα μάς πείτε ότι δεν έχουμε χρόνο. Χρόνο θα έχουμε και αν δεν μάς δώσετε χρόνο θα τον πάρουμε χρόνο. Τα πέντε λεπτά ανά κόμμα δεν γίνονται δεκτά» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Εικοσιπέντε χρόνια είχε παραλύσει η διαδικασία ενώ προβλεπόταν ο διαγωνισμός ποτέ δεν έγινε. Εσείς δεν βιαζόσασταν τόσα χρόνια» απάντησε μεταξύ άλλων στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

«Η τροπολογία είναι εκπρόθεσμη και άσχετη» δήλωσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, κατηγορώντας ότι την προεδρεύουσα της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου ότι παραβιάζει τον κανονισμό, και ότι ο τρόπος ψήφισης της τροπολογίας είναι αντισυνταγματικός.

Την πρόβλεψη ότι η διοικητική πράξη της κυβέρνησης θα προσβληθεί και θα καταπέσει στα Ανώτατα Δικαστήρια έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By