Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Λοβέρδος: Και πάλι η ΕΕ πίσω από τις ανάγκες

Το έκτακτο συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατακεραυνώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και τομεάρχης Εξωτερικών, Ανδρέας Λοβέρδος, σε δήλωση του.

Στην σκληρή κριτική του παρουσιάζει τρεις λόγους για τους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Λοβέρδου:

«Πρώτον, τα περί μελέτης των αρμοδίων υπηρεσιών για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας δεν σημαίνουν και πολλά πράγματα. Αρκεί να θυμηθούμε τις κυρώσεις για το σπάσιμο του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, τις οποίες η Τουρκία αψήφησε χωρίς συνέπειες.

Δεύτερον, ελλοχεύει ο κίνδυνος να θεωρηθούν αμφισβητούμενες περιοχές κυριαρχικών δικαιωμάτων, οι περιοχές όπου κάνουν περίπατο τα τουρκικά πλοία.

Τρίτον, υπάρχει έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, η οποία υπεγράφη με το πνεύμα και το γράμμα του Δικαίου της Θάλασσας»

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης η συνεδρίαση και οι υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και την επαναλαμβανόμενη τουρκική παραβατικότητα.

Η συνεδρίαση έγινε ύστερα από σχετικό αίτημα της Αθήνας. Ωστόσο, οι υπουργοί κατέληξαν ότι θα συζητήσουν εκ νέου το θέμα και τις ενδεχόμενες κυρώσεις στην επόμενη συνεδρίαση στο τέλος του μήνα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By