Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Λοβέρδος: Ο αγενής βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος, έστησε 300 βουλευτές επί 1,5 ώρα

«Το να γεννηθείς βασιλιάς είναι τυχαίο. Το να είσαι όμως άρχοντας σε όλα σου είναι μια εντελώς διαφορετική συνθήκη», με αυτές τις φράσεις ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, κλείνει την ανάρτηση-αφήγηση για ένα συμβάν απρόσμενα μεγάλης αναμονής εντός των ισπανικών ανακτόρων.

Όπως σημειώνει στην αναρτησή του στο Facebook ο κ.Λοβέρδος, βουλευτές από κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ ήταν προσκεκλημένοι, την Κυριακή, του Βασιλιά της Ισπανίας στα ανάκτορα.

Ωστόσο, οι εκατοντάδες καλεσμένοι έμειναν «εγκλωβισμένοι» – όπως γράφει ο βουλευτής – επί 90 λεπτά, χρονικό διάστημα το οποίο περίμεναν να εμφανιστεί ο βασιλιάς.

Στη διάρκεια της αναμονής, γράφει ο κ.Λοβέρδος, επικρατούσε συνωστισμός με τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό να είναι παντελώς απόντα.

«Αυτό που έζησα στη Μαδρίτη είναι αρνητικότατα πρωτοφανές. Είμαστε εκπρόσωποι των λαών μας. Ο Βασιλιάς όφειλε να γνωρίζει οτι κανείς και πολύ περισσότερο ο ίδιος δεν έχει δικαίωμα να περιφρονεί τους Βουλευτές» υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εστιάζοντας στο αρνητικό κλίμα που καλλιεργήθηκε.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ανδρέα Λοβέρδου:

«Ο αγενής άναξ. Περί Φιλίππου ΣΤ’ της Ισπανίας ο λόγος

Υπάρχουν κάποια γεγονότα που χρειάζονται ανάλυση για να γίνουν κατανοητά. Και υπάρχουν και ορισμένα που τα λένε όλα από μόνα τους, όπως το περιστατικό που θα αφηγηθώ χωρίς καμία υπερβολή.

Εκατοντάδες Βουλευτές από τα 30 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ που συνεδρίαζε στη Μαδρίτη ήμασταν προσκεκλημένοι χθες (Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022) του Βασιλιά της Ισπανίας στα ανάκτορα. Προσήλθαμε άπαντες οι προσκεκλημένοι στην ώρα μας. Όχι όμως και ο οικοδεσπότης και προσκαλών. Χρειάστηκε να περάσει ακριβώς μιάμιση ώρα από την ώρα της πρόσκλησης για να εμφανιστεί ο Βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ΄. Μιάμιση ώρα, δηλαδή 90 λεπτά εγκλωβισμένοι στην αναμονή. Αιχμάλωτο ακροατήριο!!! Και αυτό είναι το πρώτο κρατούμενο.

Το δεύτερο είναι οτι καθόλη τη διάρκεια της αναμονής των εκατοντάδων Βουλευτών δεν υπήρχε η παραμικρή πρόβλεψη για μέτρα προστασίας από τον COVID. Αντιθέτως το «πατείς με πατώ σε» ήταν σε ασύλληπτο βαθμό.

Έχω συμμετάσχει σε δεκάδες τέτοιες εκδηλώσεις σε δεκάδες χώρες του κόσμου. Αυτό που έζησα στη Μαδρίτη είναι αρνητικότατα πρωτοφανές. Είμαστε εκπρόσωποι των λαών μας. Ο Βασιλιάς όφειλε να γνωρίζει οτι κανείς και πολύ περισσότερο ο ίδιος δεν έχει δικαίωμα να περιφρονεί τους Βουλευτές-εκπροσώπους και τελικά αυτούς τους ίδιους τους λαούς.

Το να γεννηθείς βασιλιάς είναι τυχαίο. Το να είσαι όμως άρχοντας σε όλα σου είναι μια εντελώς διαφορετική συνθήκη, την οποία τουλάχιστον ο Φίλιππος ΣΤ’ της Ισπανίας δεν πληροί.

ΥΓ: Εάν αναρωτιέστε γιατί το ανεχθήκαμε, σας απαντώ ευθέως. Προσωπικά αποχώρησα αμέσως μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του. Δεν συμμετείχα στη δεξίωση. Προτίμησα να πιω μια μπύρα στον καθαρό αέρα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By