Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Lufthansa: Αναζητά συμφωνία για την κατάργηση 22.000 θέσεων εργασίας

Τη σύναψη συλλογικών συμφωνιών μέχρι τις 22 Ιουνίου προκειμένου να διαπραγματευτεί την περικοπή 22.000 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, εξαιτίας της πανδημίας, επιδιώκει η γερμανική Lufthansa.

Η γερμανική αεροπορική ανακοίνωσε ότι θα πληγούν όλα τα τμήματα των δραστηριοτήτων της από την περικοπή των θέσεων, καθώς και όλες οι εταιρείες του ομίλου, όπως μεταδίδει το Marketwatch.

«Μόνο οι πτητικές δραστηριότητες της Lufthansa, θα επηρεαστούν από την κρίση με σχεδόν 5000 θέσεις εργασίας, 600 εκ των οποίων θα είναι πιλότοι, 2.600 θα είναι αεροσυνοδοί και 1.500 προσωπικό εδάφους», ανέφερε ο όμιλος.

Η θυγατρική στον τομέα της συντήρησης, Lufthansa Technik, μπορεί να δει το εργατικό της δυναμικό να μειώνεται κατά 4.500 θέσεις εργασίας, μεταξύ των οποίων 2.500 στη Γερμανία, ενώ οι δραστηριότητες catering της LSG Group θα μπορούσαν να πληγούν σκληρά από την αναδιοργάνωση, και να επηρεαστούν 8.300 θέσεις εργασίας.

Η Lufthansa τόνισε ότι η πλεονάζουσα χωρητικότητα θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο σημαντική εάν η ίδια δεν εφαρμόσει πιο ανταγωνιστικά μέτρα μείωσης του κόστους προσωπικού.

«Ως εκ τούτου αυτό θέλουμε να έρθουμε σε συμφωνίες με τους συλλογικούς μας διαπραγματευτικούς εταίρους άμεσα», ανέφερε το τμέλος του δ.σ. για το ανθρώπινο δυναμικό και τις νομικές υποθέσεις, Μίκαελ Νίγκερμαν.

Μακροπρόθεσμα, τόνισε ο ίδιος η Lufthansa προσπαθεί να εξασφαλίσει περισσότερες από 100.000 θέσεις εργασίας.

Η αεροπορική είχε ήδη ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι μπορεί να μειώσει κατά το 1/6 το εργατικό της δυναμικό καθώς ο γερμανικός αερομεταφορέας είναι αντιμέτωπος με τις συνέπειες της χειρότερης κρίσης στην ιστορία της αεροπορίας, ενώ αναγκάστηκε να καθηλώσει τον περισσότερο στόλο της για μήνες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By