Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Λυκούδης: Στα ζητήματα πολιτικής στρατηγικής έχω διαφορετικές πολιτικές πλεύσης

Σαφείς, πολιτικού χαρακτήρα αποστάσεις με το Ποτάμι σε βασικές πολιτικές επιλογές.

ՋǠ- ŐɊIхӠőٔǓʼnӯ/ ϠՋŕԇӠԇ͓ ć́ѠӐՑϓ ˕ʏՄǓ (EUROKINISSI/ÉّÏӠʏ͔QɍǓ)

Ο βουλευτής του Ποταμιού και αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, πήρε αποστάσεις στις βασικές πολιτικές επιλογές του Ποταμιού και την στρατηγική του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σπύρος Λυκούδης είπε: «Στα ζητήματα πολιτικής στρατηγικής μέσα στο Ποτάμι, έχω αρχίσει να αισθάνομαι ότι έχω διαφορετικές πολιτικές πλεύσης».

Όταν ρωτήθηκε εάν όντως υπάρχει απόσταση στις θέσεις των μεταρρυθμιστών με το Ποτάμι, ο κ Λυκούδης απάντησε: «Με το Ποτάμι έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και εξαιρετικές φιλικές σχέσεις και με όλους όσοι υπηρετούμε την ΚΟ. Όμως, έχουν αρχίσει και δημιουργούνται σαφείς, πολιτικού χαρακτήρα αποστάσεις σε βασικές πολιτικές επιλογές, σε σχέση με θέματα πολιτικής στρατηγικής».

Ο βουλευτής του Ποταμιού ανέφερε: «Αισθάνομαι ότι έχω διαφορετικές πλεύσεις, που δεν είναι κακό, αλλά δημιουργούν κάποια προβλήματα και έχουν σχέση με το πώς αντιλαμβάνομαι το ποια πρέπει να είναι η πολιτική ταυτότητα και ο προσανατολισμός του Ποταμιού. Σε αυτά τα στοιχεία το τελευταίο χρονικό διάστημα αισθάνομαι ότι έχω κάποιες διαφορές, χωρίς όμως να αλλάζει τη σχέση μου με το Ποτάμι, το οποίο θεωρούσα πάντα πολύ ενδιαφέρουσα πολιτική συσπείρωση και με εξαιρετικούς ανθρώπους. Αλλά από εκεί και πέρα αυτά δεν αρκούν, θέλει και άλλα πολλά».

Στη συνέχεια επισήμανε: «Το κομμάτι της κοινωνίας που αυτοπροσδιορίζεται ως χώρος του φιλελεύθερο κέντρου, της ευρύτερης κεντροαριστεράς, είναι αλήθεια ότι έχει ένα κενό στην ανάδειξη μίας ευθείας και σε βάθος στρατηγικής. Αλλά τα δεδομένα αλλάζουν με καταιγιστική ταχύτητα και διερωτώμαι για  το πόσο χρονικό διάστημα θα αντέξουν, ακόμα και αν μιλάμε για μία διετία, οι υφιστάμενοι πολιτικοί σχηματισμοί».

Τέλος κατέληξε: «Είναι ανάγκη να διαμορφωθεί με μεγαλύτερη σαφήνεια το πολιτικό τοπίο, το οποίο εξαρτάται και από τις επερχόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Τι θα υπάρξει και τι δεν θα υπάρξει και ποιες προτάσεις θα κατατεθούν… Αυτός ο χώρος πρέπει να συσπειρωθεί, ώστε να δημιουργήσει προϋποθέσεις κυβερνητικών συνεργασιών με μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερότητα. Χρειάζεται για την ελληνική κοινωνία και την πολιτική μας ζωή η συγκρότηση αυτού του χώρου, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By