Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

«Mπλόκο» στις γονικές παροχές σε περίπτωση χρεών προς το δημόσιο

Φορολογούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον όρο αυτόν, που προβλέπεται στον τελευταίο φορολογικό νόμο, κατά μεταβίβαση ακινήτων τους προς τα παιδιά τους

akinita610_181213

Υποθήκη ακινήτου ζητεί η εφορία για να προχωρήσει σε γονική παροχή ακινήτου η άλλου περιουσιακού στοιχείου, όταν υπάρχουν χρέη προς το Δημόσιο ακόμη και αν αυτά έχουν ρυθμισθεί και πληρώνονται κανονικά.

Φορολογούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον όρο αυτόν, που προβλέπεται στον τελευταίο φορολογικό νόμο, κατά μεταβίβαση ακινήτων τους προς τα παιδιά τους. Σε αυτόν προβλέπεται ότι προϋπόθεση για την έκδοση πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας που απαιτείται για να προχωρήσει η γονική παροχή, στις περιπτώσεις που υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο ακόμη και αν πληρώνονται με βάση ρύθμιση είναι η υποθήκη ακινήτου του οφειλέτη. Και αυτό, όπως διευκρινίζεται, για τη διασφάλιση της πληρωμή της οφειλής, αφού λόγω της ρύθμισης η είσπραξη της οφειλής δεν θεωρείται διασφαλισμένη.

Σε περίπτωση πώλησης ακινήτου, όπου υπάρχει τίμημα, η εφορία εκδίδει φορολογική ενημερότητα καθώς δεσμεύει το ποσό από την πώληση για την εξόφληση των οφειλόμενων φόρων του φορολογούμενου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By