Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Μ. Πιγκάς: Εχω γίνει σκιά του Τσίπρα και του Βαρουφάκη

Για τον Πιγκάς, μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι ο Αρμαγεδδών

tsipras-varoufakisA

Ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την πρόσληψη της γαλλικής τράπεζας «Lazard» από την κυβέρνηση των Αθηνών φιλοξενεί το γαλλικό περιοδικό «Paris Match», με τον γενικό διευθυντή της, Ματιέ Πιγκάς, να δηλώνει ότι έχει γίνει η «σκιά» του Αλ. Τσίπρα και του Γ. Βαρουφάκη.

Ο Γάλλος τραπεζίτης , δίνοντας μία γεύση από τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να αποφύγει την χρεοκοπία, εξηγεί πως όταν οι τρεις τους δεν μιλούν στο τηλέφωνο, ανταλλάσσουν συνεχώς SMS και μένουν πολλές ώρες ξάγρυπνοι για ένα καλό αποτέλεσμα. Για τον Πιγκάς μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, είναι ο Αρμαγεδδών, ήτοι ένα σενάριο της αποκάλυψης.

«Βρήκαμε τον Ματιέ Πιγκάς να ντοπάρεται. Κατανάλωνε συνεχώς ενεργειακά ποτά και καραμέλες με coca cola. Πέρασε ακόμη ένα Σαββατοκύριακο στην Αθήνα με μια ομάδα 15 ανθρώπων. Σαραντά οχτώ ώρες δουλειάς χωρίς διακοπή με στόχο να σχεδιάσει ένα πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας», αναφέρει το γαλλικό περιοδικό και προσθέτει: «Από τη στιγμή του εκλογικού θριάμβου του ΣΥΡΙΖΑ, στις 25 Ιανουαρίου, το αφεντικό της τράπεζας Lazard της Γαλλίας δεν αφήνει ούτε λεπτό τον χαρισματικό υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη».

Το χρηματιστήριο της Αθήνας ανεβοκατεβαίνει και τα ταμεία του κράτους είναι άδεια. Ενας αγώνας δρόμου ξεκινάει. Οι δύο άνδρες δεν κοιμούνται καθόλου και όταν βρίσκονται μακριά βομβαρδίζουν ο ένας τον άλλο με e-mails και SMS. Απέναντί τους οι Ευρωπαίοι κρύβουν τα χαρτιά τους και έχουν αποφασίσει να μην αποκαλύψουν τίποτα ως το Eurogroup της Τετάρτης 11 Φεβρουαρίου. Οκτώ ημέρες μετά τις ελληνικές εκλογές, ο Ματιέ Πιγκάς πετούσε προς την ελληνική πρωτεύουσα με το ιδιωτικό Falcon για να προτείνει τις υπηρεσίες του. «Το μέλλον της Ευρώπης παίζεται στο 121 Μπουλβάρ Οσμάν, στο Παρίσι» έγραψε η Wall Street Journal. Είναι η διεύθυνση της τράπεζας Lazard, της τράπεζας που συμβουλεύει σήμερα την Ουκρανία, τη Βενεζουέλα, την Αίγυπτο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By