Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Μ.Βαρβιτσιώτης: «Δεν υπάρχει πολιτικό βάθος στον ΣΥΡΙΖΑ για να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις»

«Αν πάρουμε λεφτά τον Ιούνιο, θα συζητάμε για ένα καινούριο μνημόνιο» ανέφερε ο βουλευτής της Ν.Δ.

varvitsiotis

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τη διαπραγμάτευση στο Eurogroup, αλλά και τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας.

«Αν πάρουμε λεφτά τον Ιούνιο, θα συζητάμε για ένα καινούριο μνημόνιο. Από τις 25 Ιανουαρίου και μετά το πρώτο θέμα που ετέθη από την κυβέρνηση ήταν η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Φαίνεται ότι αυτό το θέμα μπήκε στις καλένδες από πάρα πολύ νωρίς. Σήμερα δεν υπάρχει καθόλου στην ατζέντα και δεν ξέρω πως θα το ξαναφέρουν στην ατζέντα τον Ιούνιο, όταν υπάρχουν οι χρηματοδοτικές ανάγκες του Ιουλίου για τις οποίες η χώρα δεν έχει να τις πληρώσει αν δεν εκπληρώσει σοβαρές μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό», σχολίασε αρχικά ο κ. Βαρβιτσιώτης και συνέχισε: «Φοβάμαι ότι μέχρι τον Ιούνιο θα πηγαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά γιατί από τη μια υπάρχει η σημειολογία της κυβέρνησης που λέει, διώχνουμε την τρόικα και κάνουμε το δικό μας πρόγραμμα και υπάρχει και η άλλη πλευρά που λέει, λεφτά με το σταγονόμετρο, οι δόσεις θα έρχονται… σε δόσεις και μετά από την υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πολιτικό βάθος στον ΣΥΡΙΖΑ για να στηρίξει και αυτό το πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων. Αυτό θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο για την επόμενη περίοδο. Κατά πόσον, θα μπορέσουν αυτές τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις να τις περάσει από το κοινοβούλιο».

«Δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη η στήριξή μας χωρίς να υπάρχει κάποιου τύπου πολιτική συμφωνία με την κυβέρνηση. Δεν θα είμαστε εμείς το κοινοβουλευτικό αποκούμπι της κυβέρνησης και παράλληλα να είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι θα κατηγορούμαστε ως υποτελείς. Θα πρέπει να υπάρχει μια αλλαγή στη ρητορεία της κυβέρνησης. Δεν νομίζω ότι η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη σε κάθε κρίσιμη ψηφοφορία χωρίς να υπάρχει μια συναπόφαση της Νέας Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Αυτός που εισπράττει κόστος σε μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα και να είναι και ο δαρμένος της υπόθεσης, δεν μπορεί να γίνει. Εκεί είναι και η πρόταση που κατέθεσα στην ΚΟ της ΝΔ. Ότι όλες οι αποφάσεις για τα νομοσχέδια και τη στάση της ΝΔ θα πρέπει να την αποφασίζει μέσα από κοινοβουλευτικές διαδικασίες η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ήταν λάθος η υποστήριξη στην κ. Κωνσταντοπούλου ως Πρόεδρος της Βουλής όταν δεν συζητήθηκε στην ΚΟ. Αν είχε συζητηθεί, είμαι βέβαιος ότι θα είχαμε πείσει τους συναδέλφους ότι είναι μια προσωπικότητα που δεν έχει στόχο να ενώσει τους βουλευτές αλλά είναι μια προσωπικότητα που πολιτεύεται με βάση το διχασμό, ως εκ τούτου ακατάλληλη για Πρόεδρος της Βουλής».

«Εγώ θεωρώ ότι το βασικό μέλημα της ΝΔ είναι να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να μην αφήσει χαμένες τις θυσίες που έχει κάνει ο Ελληνικός λαός. Δεν είναι θέμα τόσο προσώπων, όσο είναι θέμα τακτικής και πολιτικής, το επόμενο διάστημα. Αν μπορούμε να ξαναεκφράσουμε τη μεσαία τάξη, αν μπορούμε να εκφράσουμε υγιείς μεταρρυθμίσεις. Είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για θέματα εκλογών. Σε όλη την προεκλογική περίοδο, ο κ. Σαμαράς, φαινόταν ότι ήταν ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, μέχρι την τελευταία στιγμή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By