Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

MacBook με διάφανη οθόνη οραματίζεται η Apple

Η Apple κατοχύρωσε μία νέα ευρεσιτεχνία για ένα νέο τρόπο χειρισμού των φορητών υπολογιστών MacBook της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα η μέθοδος εισόδου δεδομένων περιγράφεται ως εξής: ο χρήστης εισάγει δεδομένα μέσω μίας γυάλινης οθόνης διπλής όψης.

utcgj

Η οθόνη ενσωματώνει επιπλέον φωτοβολταϊκά στοιχεία για την φόρτιση του υπολογιστή, αλλά και αισθητήρες αφής στην «εξωτερική» πλευρά.
Η επιφάνεια της γυάλινης οθόνης εξωτερικά θα μπορεί -μέσω ηλεκτρισμού- να μεταβάλλεται ώστε να είναι περισσότερο ή λιγότερο διαφανής (electrochromic glass). Τα φωτοβολταϊκά στοιχεία που είναι ενσωματωμένα στην επιφάνεια, στην περίπτωση που είναι διαφανής, θα μπορούν να χρησιμοποιούν το φως στο περιβάλλον για να φορτίζουν την μπαταρία του υπολογιστή.

Η Apple έχει προβλέψει επίσης την ενσωμάτωση του λογότυπου της εταιρείας κάτω από την γυάλινη επιφάνεια, μία δεύτερη LCD οθόνη καθώς και μία σειρά από αισθητήρες αφής.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η δεύτερη οθόνη θα μπορούσε να είναι «κρυμμένη» όταν δεν χρησιμοποιείται. Όταν χρησιμοποιείται -π.χ όταν ο υπολογιστής βρίσκεται σε κατάσταση αδράνειας, ύπνωσης ή όταν είναι κλειστός- θα μπορούσε να παρέχει ειδοποιήσεις σχετικά με δραστηριότητες στα social media, σχετικά με email κ.α.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Οι αισθητήρες στο «καπάκι» του φορητού υπολογιστή θα μπορούσαν να ενεργοποιούν κάποιο μηχανικό ή ψηφιακό κλείδωμα της συσκευής σύμφωνα με την πατέντα ενώ επιτρέπουν στον χρήστη να καταχωρεί κωδικούς πρόσβασης ή να ελέγχει την αναπαραγωγή αρχείων media στην συσκευή.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Επιπλέον θα μπορούσαν να έχουν πολλαπλό ρόλο, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε χρήστη. Έτσι, θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το trackpad αν το καπάκι στον φορητό υπολογιστή ήταν κλειστό και ήταν συνδεδεμένος με κάποιο εξωτερικό monitor. Να αναφέρουμε τέλος ότι η Apple έκανε αίτηση για την ευρεσιτεχνία το 2010.

macbook-img_0063
(Visited 1 times, 1 visits today)
By