Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

«Μαχαίρι» 20% στους μισθούς των πιλότων της Ryanair


Βαρύς υπήρξε ο αντίκτυπος της πανδημίας για τον ιρλανδικό αερομεταφορέα χαμηλού κόστους, τη Ryanair, οι πτήσεις της οποίας σχεδόν μηδενίστηκαν τον Ιούνιο καταγράφοντας μείωση κατά 97%. Προκειμένου δε να διασώσουν τις θέσεις εργασίας τους, οι πιλότοι της συναίνεσαν στην προσωρινή μείωση των απο-
δοχών τους.

Η σχετική συμφωνία προβλέπει μείωση μισθών κατά 20% με σταδιακή αποκατάσταση στα προηγούμενα επίπεδα μέσα σε χρονοδιάγραμμα τεσσάρων ετών. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η συμφωνία έγινε δεκτή από το σύνολο των πιλότων της.

Εχει, άλλωστε, προηγηθεί σχετική συμφωνία με τα μέλη του πληρώματος σε Ιρλανδία και Βρετανία και προβλέπει μείωση μισθών έως και 10%.

Ανακοινώνοντας τις σχετικές συμφωνίες, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μάικλ Ο’ Λίρι, τόνισε πως θα προστατευθούν με αυτόν τον τρόπο οι περισσότερες από τις περίπου 3.000 θέσεις εργασίας των πιλότων και του πληρώματος.

Εχει προηγηθεί η μείωση των πτήσεών της τον Ιούνιο κατά 97%, που σημαίνει πως η εταιρεία μετέφερε μόλις 0,4 εκατ. επιβάτες όταν την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους είχε μεταφέρει 13,6 εκατ. επιβάτες.

Ανάλογα θεαματική είναι, έτσι, και η μείωση του προβλεπόμενου προϋπολογισμού της κατά 27%, που από τα 144,3 εκατ. ευρώ περιορίζεται τώρα στα 107,2 εκατ. ευρώ. Σε μεγάλο βαθμό έχει, πάντως, ολοκληρώσει τις επιστροφές χρημάτων προς τους επιβάτες οι πτήσεις των οποίων ακυρώθηκαν εν μέσω πανδημίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By