Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

«Μαχαίρι» σε επιδόματα με εισοδηματικά κριτήρια προανήγγειλε ο Κατρούγκαλος

«Μαχαίρι» σε επιδόματα με εισοδηματικά κριτήρια προανήγγειλε μιλώντας στον realfm 97,8 o Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας «δεν πρόκειται να κοπούν επιδόματα αναπήρων και οικογενειακά επιδόματα» τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι κάτι τέτοιο «είναι αδιαπραγμάτευτο» για την κυβέρνηση.

Σημείωσε ότι «πρέπει να ξαναδούμε μερικά επιδόματα που δίνονται, αν δίνονται με σωστό τρόπο. Όταν μιλάμε για πρόνοια μιλάμε για λεφτά που πρέπει να πηγαίνουν σε φτωχούς ανθρώπους, αν υπάρχουν λοιπόν χρήματα που πηγαίνουν στη μεσαία τάξη δεν είναι αυτός ο σκοπός της πρόνοιας».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποια επιδόματα κινδυνεύουν ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι «προσπαθούμε να δούμε εισοδηματικά κριτήρια που υπάρχουν. Για παράδειγμα υπάρχει ένα επίδομα, δεν θα πω ποιο είναι, που το εισοδηματικό του κριτήριο είναι 30.000 ευρώ το χρόνο. 30.000 ευρώ το χρόνο οικογενειακό εισόδημα έχουν πια τα ανώτερα μεσαία στρώματα».

Ακόμη, πρόσθεσε ότι «τα εισοδηματικά κριτήρια δεν σημαίνει ότι θα πάρουμε ως κριτήριο το που θα δίνουμε τα επιδόματα το πολύ χαμηλό επίπεδο που είναι για το ελάχιστο εισόδημα αλληλεγγύης. Το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης θα το πάρουν όχι οι φτωχοί αλλά οι πάρα πολύ φτωχοί».

(Visited 1 times, 1 visits today)