Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Μαφία των φυλακών: Η ΕΛΑΣ γνώριζε για τις επαφές μου με τον Λεκοτσάι, λέει ο δικηγόρος

Σε γνώση της αστυνομίας ήταν οι επαφές που είχε με τον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας των φυλακών Κλ. Λεκοτσάι, υποστηρίζει σύμφωνα με πληροφορίες σε υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή ο κατηγορούμενος δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος. Μέχρι και αυτή την ώρα μάλιστα συνεχίζει την απολογία του για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, κατηγορία την οποία ο ίδιος, αρνείται.

Ειδικότερα, ο Γ. Αντωνοπουλος σε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή, αποδέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, τις συνομιλίες του με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της μαφίας των φυλακών Κλοντιάν Λεκοτσάι, υποστηρίζοντας όμως πως οι «επαφές» του με τον Αλβανό έγκλειστο των φυλακών Κορυδαλλού ήταν σε γνώση των αστυνομικών αρχών, οι οποίες μάλιστα όπως αναφέρει, τον ενθάρρυναν κιόλας να τις συνεχίσει.

Όπως φέρεται να εξήγησε στον ανακριτή, δέχθηκε το πρώτο τηλεφώνημα από τον Κλ. Λεκοτσάι στα μέσα Ιανουαρίου του 2015 και αμέσως ενημέρωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής.

«Η προτροπή της αστυνομίας ήταν να διατηρώ επαφή όπως και έκανα» φέρεται να ανέφερε ο κατηγορούμενος δικηγόρος, σημειώνοντας πως σε κάθε επίσκεψή του στις φυλακές όπου συναντούσε τον Κλ. Λεκοτσάι, τον συνόδευαν αστυνομικοί τους οποίους είχε διαθέσει για εκείνον η ΕΛ.ΑΣ μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του.

Ακολούθως, όπως φέρεται να κατέθεσε, συνέχισε να διατηρεί επαφή με τον Κλ. Λεκοτσάι «υπό το κράτος των απειλών και του φόβου» που αυτές οι συναντήσεις του προκαλούσαν.

Ο δικηγόρος φέρεται ακόμη να επισημαίνει στο υπόμνημά του πως ο λόγος που ανταποκρινόνταν στα «καλέσματα» του Αλβανού κακοποιού, ήταν για να τον έχει σε «καταστολή» αλλά και για να επιβεβαιώσει ο ίδιος την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

«Για το λόγο αυτό πάντα του απαντούσα αόριστα χωρίς να τον διαβεβαιώνω ότι θα τον βοηθήσω και χωρίς να του παρέχω βοήθεια όπως αποδεικνύεται από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες» φέρεται να προσέθεσε ο δικηγόρος.

Σε ό,τι αφορά στα χρήματα που φέρεται να κατέβαλλε στον Αλβανό κακοποιό, ο δικηγόρος ανέφερε σύμφωνα με πληρηφορίες πως του κατέβαλλε μικρά χρηματικά ποσά (της τάξεως των 150, 280, 350 ευρω), αναγκαζόμενος να ανταποκρίνεται στις οικονομικές του απαιτήσεις τελώντας, όπως φέρεται να είπε, υπό το καθεστώς ανασφάλειας και φόβου τόσο για τη δική του ζωή, όσο και για την ζωή μελών της οικογένειας του.

Ο δικηγόρος φέρεται ακόμη να υποστήριξε με το απολογητικό του υπόμνημα πως η συγκεκριμενη χρονική στιγμή στην οποία ενεπλάκη στην υπόθεση δεν είναι τυχαία. Αφήνωντας ξεκάθαρες αιχμές για τον Αρ. Φλώρο, ο κατηγορούμενος δικηγόρος συνδέει την εμπλοκή του στην υπόθεση, με το γεγονός ότι εκρρεμούν στη ποινική δικαιοσυνη δίκες με «συνδετικό κρίκο» τον έγκλειστο επιχειρηματια. Μάλιστα, όπως ανέφερε το συγκεκριμένο πρόσωπο προσπαθεί να τον εμπλέξει σε κυκλώματα, που πρώτος επέλεξε για να εξοντώσει τον ίδιο.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου φέρεται να αναφέρει στο υπόμνημά του: «Είναι προφανές ότι όλες οι ανωτέρω εξελίξεις γύρω από τις ποινικές υποθέσεις, συνδετικός κρίκος των οποίων είναι ο Αρ. Φλώρος, δηλαδή ο καταδικασθείς ηθικός αυτουργός της εις βάρος μου δολοφονικής επιθέσεως, μόνο συμπτώσεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, με κορύφωση όλων τη σύλληψή μου, η οποία προέκυψε από μεθοδεύσεις και την προσπάθεια του επί πολλά έτη επίδοξου δολοφόνου μου Αρ. Φλώρου, να με εμπλέξει, στα κυκλώματα, στα οποία ο ίδιος απευθύνθηκε για να επιτύχει την εξόντωσή μου, ώστε να ελαφρύνει τη δική του θέση και απομακρύνοντας με να ελπίζει στην απαλλαγή του τουλάχιστον από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην εναντίον μου απόπειρα δολοφονίας».

Ακόμη, ο κατηγορούμενος δικηγόρος, επισημαίνει στο υπόμνημά του πως: «Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι όλο αυτό το εγχείρημα λαμβάνει χώρα τη δεδομένη χρονική στιγμή, κατά την οποία ο Αρ. Φλώρος κινδυνεύει να καταδικαστεί τελεσίδικα για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του ΛΑΓΗΕ ΑΕ και της εις βάρος μου δολοφονικής επίθεσης, ενώ μάλιστα βρίσκεται και σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου, την οποία ο ίδιος και ο συνήγορός του προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ως μέσο υπεράσπισής του στις εν εξελίξει ποινικές δίκες, στις οποίες αντιμετωπίζει βαριές ποινές», φέρεται να αναφέρει, τονίζοντας ότι μια απλή χρονολογική επισκόπηση των γεγονότων αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.

Επιπλέον, ο Γ. Αντωνόπουλος επισημαίνει στο υπόμνημά του πως ο Κλ. Λεκοτσάι «στα μέσα του 2017» είχε οικονομική απαίτηση από τον Φλώρο κι επεδίωκε να τον σκοτώσει, διότι ο τελευταίος του χρωστούσε 2-3 εκατομμύρια.

«Υποθέτω» αναφέρει «ότι μέσα στο ως άνω ποσό συγκαταλέγεται και το τίμημα για το συμβόλαιο θανάτου εμού, το οποίο ουδέποτε απεδόθη από τον Φλώρο λόγω της άκαρπης απόπειρας δολοφονίας μου».

Τέλος, ο Γ. Αντωνόπουλος κλείνοντας το υπόμνημά του αρνείται πλήρως την κατηγορία αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ουδέποτε εντάχθηκα ως μέλος και ουδέποτε συμμετείχα σε οποιαδήποτε δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, ούτε προκύπτει από οποιοδήποτε στοιχείο της σχηματισθείσας ποινικής δικογραφίας η πρόθεση ένταξής μου ή η ίδια η ένταξή μου στην αναφερόμενη στο κατηγορητήριο εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας αγνοώ στην πλειονότητά τους».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By