Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Μαφιόζικη επίθεση κατά πασίγνωστης παρουσιάστριας

Της έκοψαν με φαλτσέτα το σωληνάκι με το υγρό φρένων κοντά στον ένα τροχό

astynomia

Διάσημη παρουσιάστρια που μετρά περισσότερα από 20 χρόνια καριέρας στην ελληνική τηλεόραση και το ραδιόφωνο έπεσε  θύμα μαφιόζικης επίθεσης που παραλίγο να της στοιχίσει την ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δημοσιογράφος, πριν μερικές ημέρες, είχε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό της, όταν «έσπασαν» τα φρένα. Από τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι κάποιος (κάποιοι) είχαν κόψει με φαλτσέτα το σωληνάκι με το υγρό φρένων κοντά στον ένα τροχό.

Επειδή, τόσο στην ίδια όσο στο συνεργείο αυτοκινήτων μια τέτοια «δολιοφθορά» φάνηκε απίθανη, κλήθηκαν ειδικοί πιστοποιημένοι από ασφαλιστικές εταιρίες εμπειρογνώμονες για να εξετάσουν το κομμένο σωληνάκι. Οι εκθέσεις και των τριών καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι βλάβη, χτύπημα από πέτρα ή άλλο αντικείμενο (λόγω της θέσης που κόπηκε), ενώ αποκλείστηκε και η αστοχία υλικού.

Σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες ο δράστης ήταν «επαγγελματίας» καθώς φρόντισε το κόψιμο να είναι τέτοιο ώστε όταν ξεκινήσει το αυτοκίνητο να μην φανεί ότι έχει πρόβλημα και στη συνέχεια όταν θα ανέπτυσσε ταχύτητα να έμενε ξαφνικά από υγρά και τα φρένα να μην μπορούν να υπακούσουν. Πράγματι ενώ η παρουσιάστρια κατευθυνόταν προς τον τηλεοπτικό σταθμό τα φρένα του αυτοκινήτου «άδειασαν». Ευτυχώς στην θέση του οδηγού δεν ήταν η ίδια, αλλά ο αρραβωνιαστικός της, έμπειρος οδηγός, η οποίος πέτυχε να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο πριν το ατύχημα εξελιχθεί σε τραγωδία.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Δικαιοσύνη (μαζί παραδόθηκαν και οι εκθέσεις των πραγματογνωμόνων) και η αρμόδια εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά αγνώστων και ανατέθηκε στην Ασφάλεια Πειραιά να διεξάγει την έρευνα. Η αστυνομική έρευνα γίνεται σε συνεργασία με την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος (για να ελεγχθούν όλες τις επαφές της παρουσιάστριας στο φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον) ενώ με εντολή του ταξίαρχου Μανώλη Σφακιανάκη ελέγχονται και όλοι οι λογαριασμοί της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ήδη άρχισαν αν καλούνται για καταθέσεις άτομα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην έρευνα. Επιπλέον η οικογένεια της συναδέλφου ζήτησε την βοήθεια και του γνωστού ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη.

Η δημοσιογράφος εργάζεται στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση τα τελευταία 20 χρόνια και σήμερα παρουσιάζει δελτία ειδήσεων σε ένα εκ των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας. Με την συμβουλή και την συνδρομή της Αστυνομίας και του τηλεοπτικού σταθμού η δημοσιογράφος έχει πάρει περαιτέρω μέτρα ασφαλείας τόσο στο σπίτι όσο και στις διαδρομές της μέχρι το κανάλι, ενώ υπάρχει φύλαξη και για την οικογένεια της.

Αυτό που προβληματίζει την ΕΛΑΣ είναι ότι η μέθοδος: «Κάνε το να φαίνεται σαν ατύχημα με σπασμένα φρένα» είναι μια καθαρά μαφιόζικη μέθοδος την οποία χρησιμοποιούν μπράβοι για προστασίες και ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε ανθρώπους της νύχτας. Η συγκεκριμένη δημοσιογράφος είναι χαμηλών τόνων, δεν απασχολεί γενικώς τα ΜΜΕ ως TV – σταρ και μέχρι πριν μερικές ημέρες θεωρούσε ότι δεν έχει κανένα εχθρό. Έτσι δεν μπόρεσε να βοηθήσει και πολύ τις έρευνες της ΕΛΑΣ καθώς δεν είναι σε θέση να υποδείξει κάποιο πρόσωπο που πιθανόν να ήθελε το δικό της κακό ή των παιδιών της που συνήθως επιβαίνουν στο αυτοκίνητο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By