Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Μαγιορκίνης: Νέα πλατφόρμα για διεξαγωγή τεστ – Πώς θα λειτουργήσει

Τη νέα πλατφόρμα για τον τυχαιοποιημένο έλεγχο κορωνοϊού στην κοινότητα -προκειμένου να υπάρχει καλύτερη εικόνα της διασποράς του ιού- παρουσίασε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγεία για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, η μέχρι στιγμής στρατηγική για δωρεάν τεστ περιλαμβάνει τους ασθενείς με συμπτώματα σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, ενώ παράλληλα εκτελούνται έλεγχοι στην κοινότητα και από τον ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση συρροών αλλά και προληπτικοί έλεγχοι για την έγκαιρη ανίχνευση επερχόμενης συρροής κρουσμάτων.

Με την έλευση έγκυρων rapid test, τα οποία αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητες πηγές, προσθέτουμε στη στρατηγική μας τυχαίους δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλη την επικράτεια, με στόσο να φτάσουμε τα 12.000 τεστ τυχαίου ελέγχου ανά ημέρα.

Για την υλοποίηση του προγράμματος έχει δημιουργηθεί μια νέα πλατφόρμα στη διεύθυνση testing.gov.gr και έχουν καθοριστεί 380 σημεία ελέγχου στα οποία συμπεριλαμβάνονται κέντρα υγείας, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και υγειονομικές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη από το βράδυ της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου, ενώ η πρώτη ομάδα των 12.000 πολιτών θα ειδοποιηθεί το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου για να προσέλθει στο πλησιέστερο σημείο ελέγχου. Τα πρώτα rapid test, βάσει του προγραμματισμού που ανακοίνωσε ο κ. Μαγιορκίνης, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου.

Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος, οι πολίτες θα ενημερωνόνται μέσω SMS και όπως επισημαίνεται, το πρώτο SMS δεν θα αποτελεί αποδεικτικό ότι έχετε επιλεγεί για τεστ. Αν έχετε επιλεγεί θα σας αποσταλλεί νέο SMS μερικές ημέρες αργότερα.

Η επιλογή θα γίνεται από τυχαιοποίηση μέσω υπολογιστικού αλγορίθμου.

Στην αίτηση θα συμπληρώνονται ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, ΑΦΜ και οπωσδήποτε αριθμός κινητού. Η παρουσία στο τεστ, θα δικαιολογεί τρίωρη αποχή από την εργασία και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα διαγράφονται τα προσωπικά στοιχεία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By