Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Μαγνησία: Επιδρομές από αρκούδες που τρώνε το μέλι των παραγωγών και αφήνουν πίσω τους ζημιές!

Κατεστραμμένα βρήκε χθες το πρωί (30-09-2021) τα διώροφα μελίσσια του μελισσοκόμος στο Βένετο. Οι κυψέλες ήταν διαλυμένες, ενώ το κερί με το μέλι ήταν εξαφανισμένο και στο σημείο υπήρχαν πατημασιές από αρκούδα! Κάτοικοι της περιοχής λένε ότι στον οικισμό εδώ και περίπου μία εβδομάδα έχει κάνει την εμφάνισή του το άγριο ζώο και φοβούνται να κυκλοφορήσουν.

Το taxydromos.gr μίλησε με τον γιο του μελισσοκόμου, που είχε ζημιές, Νίκο Ρέππο, ο οποίος κάνει λόγο για απαράδεκτη κατάσταση. «Αυτά τα ζώα πρέπει να είναι περιορισμένα σε συγκεκριμένο χώρο περιφραγμένο, όχι έξω στη φύση. Το Πήλιο δεν ενδείκνυται για να επιβιώνουν. Είναι επιθετικά θηλαστικά. Μπορούν να προκαλέσουν ζημιά, πέρα από τις καταστροφές στα μελίσσια», σημειώνει.

Ο πατέρας του υπέστη οικονομική ζημιά 1.000 ευρώ. «Χθες (σημ. προχθές) βράδυ του κατέστρεψε όλες τις κυψέλες. Τις βρήκε κατεστραμμένες στην περιοχή λίγο πριν το χωριό, στον Αη Ηλία. Το μέλι ήταν εξαφανισμένο. Ο πατέρας μου έψαχνε να βρει τα τελάρα και τις κυψέλες στο δάσος», σημειώνει.

Το Βένετο δεν είχε ποτέ έστω τα τελευταία χρόνια αρκούδες. Εντούτοις, οι κάτοικοι του χωριού έχουν εντοπίσει στο δάσος πατημασιές από το άγριο ζώο. Μάλιστα, αναφορές κάνουν λόγο για ζευγάρι αρκούδων. «Τις είδαν από απόσταση 150 μέτρων», διευκρινίζει.

Για τις ζημιές ενημερώθηκε το Δασαρχείο, ωστόσο οι κάτοικοι του χωριού δεν ξέρουν τι να κάνουν. «Δεν υπάρχει αγροφύλακας, μέριμνα, μία υπηρεσία που να πει τι πρέπει να γίνει. Άφησαν τον κόσμο έτσι εκτεθειμένο. Ο άλλος φοβάται να βγει από το σπίτι του», σημειώνει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By