Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Μάικλ Τζάκσον: Στο «φως» στοιχεία που αντικρούουν τους ισχυρισμούς περί κακοποίησης ανηλίκων

Ένας βιογράφος του «βασιλιά της ποπ» ισχυρίζεται ότι βρήκε στοιχεία που θα μπορούσαν να διαψεύσουν μερικούς από τους ισχυρισμούς περί σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που διατυπώνουν οι Γουέιντ Ρόμπσον και Τζέιμς Σέιφτσανκ.

Δύο βασικές ιστορίες που περιγράφονται λεπτομερώς στο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» έχουν «αποδεδειγμένα κατασκευαστεί», υποστηρίζει.

Ο Μάικ Σμόλκομ, Βρετανός δημοσιογράφος και συγγραφέας, ο οποίος το 2016 έγραψε το «Making Michael» δήλωσε ότι έχει βρει ιστορική μαρτυρία της μητέρας του Ρόμπσον που έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του γιου της, όπως αναφέρονται λεπτομερώς στο «Leaving Neverland».

Ο Σμόλκομ ισχυρίζεται επίσης ότι ένα μέρος των όσων υποστηρίζει ο Σέιφτσακ που αφορούν και τον σιδηροδρομικό σταθμός το Neverland, είναι ιστορικά ανακριβή.
Σε δηλώσεις του στη «Mirror Online» ο δημοσιογράφος και συγγραφέας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Ρόμπσον είπε ότι η κακοποίηση από τον Μάικλ Τζάκσον ξεκίνησε όταν η οικογένειά του πήγε στο Γκραντ Κάνιον και εκείνος έμεινε με τον τραγουδιστή στη Neverland.

Ο Σμόλκομ ισχυρίζεται ότι η μητέρα του Ρόμπσον, Τζόι, δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου το 1993 ότι ο γιος της πήγε μαζί τους στο ταξίδι.

«Η μητέρα του, Τζόι Ρόμπσον κατέθεσε ενόρκως το 1993/1994 στην υπόθεση Τζόρντι Τσάντλερ ότι ο γιος της, Γουέιντ Ρόμπσον πήγε μαζί τους στο ταξίδι στο Γκραντ Κάνιον και μετά όλη η οικογένεια επέστρεψε στη Neverland για δεύτερη φορά το επόμενο Σαββατοκύριακο. Η Τζόι Ρόμπσον δεν είχε λόγο να πει ψέματα γι’ αυτό: Σε άλλες περιπτώσεις έχει παραδεχθεί ανοιχτά ότι ο Γουέιντ έμεινε μόνος με τον Τζάκσον» ανέφερε ο Μάι Σμόλκομ.
Ο δημοσιογράφος επανήλθε με δηλώσεις του στην εφημερίδα και είπε ότι και η μαρτυρία του Σέιφτσακ επίσης δεν μπορεί να είναι αληθινή.

H Neverland είχε αρκετά μέρη όπου πήγαινε τα θύματά του ο Τζάκσον. Ο Safechuck περιγράφει με λεπτομέρειες τα δωμάτια στο ράντσο όπου πήγαιναν για να είναι μόνοι τους. Ανάμεσα σε αυτά ένα δωμάτιο στη σοφίτα, το σινεμά του Τζάκσον αλλά και χώροι γεμάτοι με παιχνίδια. Μάλιστα, όπως περιέγραψε το χολ που οδηγούσε στην κρεβατοκάμαρα του Τζάκσον είχε διάφορα κουδουνάκια στις πόρτες ώστε να ακουστεί εάν κάποιος πλησίαζε.

Ο Τζάκσον κορόιδευε και τις οικογένειες των θυμάτων. Τόσο η Joy Robson όσο και η Stephanie Safechuck ισχυρίζονται και οι δύο πως για πολύ καιρό αισθάνονταν τον τραγουδιστή ως παιδί τους. Ο Τζάκσον επισκεπτόταν τα σπίτια τους, καθόταν στο τραπέζι τους, τούς καλούσε στο σπίτι του ενώ τον ακολουθούσαν και σε περιοδείες. Η αδελφή του Robson θυμάται πως πήγαινε σε καταστήματα με τον Τζάκσον και αυτός της έδινε το ελεύθερο να αγοράσει ό,τι ήθελε.
Ο Τζάκσον «παντρεύτηκε» τον Safechuck. Ο Safechuck ισχυρίστηκε, επίσης, ότι ο Τζάκσον χρησιμοποιούσε τα παιδικά του ενδιαφέροντα εναντίον του. Θυμάται ότι αγαπούσε πολύ τα κοσμήματα και λέει πως ο τραγουδιστής το εκμεταλλεύτηκε αυτό. Μάλιστα, κάποια στιγμή του αγόρασε και δαχτυλίδι αρραβώνων. «Ήμασταν σαν παντρεμένο ζευγάρι. Και λέω παντρεμένο γιατί κάναμε και μια ψεύτικη τελετή γάμου. Αυτό έγινε στο δωμάτιο του.»

Ο Τζάκσον και η ομάδα του κρατούσαν μακριά τους γονείς των παιδιών. Στα διάφορα ταξίδια, τα δωμάτια των γονιών ήταν μακριά από αυτά των παιδιών τους. Μάλιστα, ορισμένες φορές δεν ήταν καν στον ίδιο όροφο του ξενοδοχείου.

Ο Τζάκσον ανάγκαζε τα παιδιά να κάνουν «ασκήσεις», όπως θα έκαναν για να ξέρουν πώς να αντιδράσουν σε μια πυρκαγιά ή έναν σεισμό, για να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο να τους πιάσει κάποιος επ’ αυτοφώρω. «Ήταν μεγάλο μυστικό και έλεγε πως εάν το μάθαινε ποτέ κανείς θα τελείωνε και η δική του ζωή και η δική μου».

«Εμείς και αυτοί»: Ο Τζάκσον καλλιεργούσε τη δυναμική «εμείς και αυτοί» με τα παιδιά για να τα απομακρύνει από τις οικογένειές τους. Μάλιστα, ο Safechuck είπε πως άκουγε τα τηλεφωνήματα μεταξύ των γονιών του με τον Τζάκσον όταν το ζευγάρι είχε προβλήματα στον γάμο του. Μετά, ο τραγουδιστής χρησιμοποιούσε όσα άκουγε για να τον πείσει ότι οι γυναίκες είναι κακές. «Κάποια στιγμή αρχίζεις και πιστεύεις ότι οι γονείς σου είναι κακοί και ο Μάικλ καλός» ανέφερε ο ίδιος.

Ο Σέιφτσακ ισχυρίστηκε στη δίκη εναντίον του ιδρύματος Michael Jackson ότι είχε κακοποιηθεί από το 1988 έως το 1992, όταν ήταν 14 ετών. Ο 41 ετών σήμερα Τζέιμς Σέιφτσακ δήλωσε ότι είχε κακοποιηθεί σε ένα δωμάτιο πάνω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Neverland.

Αλλά ο Σμολκομ αποκαλύπτει άδειες που δείχνουν ότι ο σταθμός τρένου εγκρίθηκε για κατασκευή στις 2 Σεπτεμβρίου 1993.
«Η ανακρίβεια στην ιστορία του Σέιφτσακ είναι αυτή», είπε.

«Η κατασκευή του σιδηροδρομικού σταθμού στη Neverland δεν ξεκίνησε παρά το δεύτερο εξάμηνο του 1993 και δεν λειτούργησε μέχρι το πρώτο μέρος του 1994, όταν ο Σέιφτσακ ήταν 16 ετών» υποστηρίζει ο βιογράφος του Μάικλ Τζάκσον.

Video: «Νιώθω ακόμα ένοχος»: Οι πρωταγωνιστές του Leaving Neverland μιλούν στην Όπρα για τον Μάικλ Τζάκσον
Ο Σμόλκομ εξήγησε γιατί αισθάνεται υποχρεωμένος να διερευνήσει τους ισχυρισμούς εναντίον του Μάικλ Τζάκσον.
«Η όλη ιδέα πίσω από αυτή την έρευνα είναι να προσφέρει την ισορροπία που δεν υπήρχε αρχικά, πρώτα στο ντοκιμαντέρ, που δεν έκανε καμία προσπάθεια να διερευνήσει εάν οι ισχυρισμοί των δύο μαρτύρων είναι πράγματι αληθινοί ή να αμφισβητήσει δύο ανθρώπους που κυνηγούν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια» υποστήριξε.

«Το ντοκιμαντέρ παραβίασε όλους τους κανόνες δεοντολογίας στη σκηνοθεσία και τη δημοσιογραφία», ισχυρίστηκε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By