Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Μαίνεται σε πολλά μέτωπα η φωτιά στο δήμο Καντάνου – Σελίνου

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και εθελοντές στο δήμο Καντάνου – Σελίνου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καντάνου – Σελίνου, Αντώνη Περάκη, οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως και 9 Μποφόρ που πνέουν στην περιοχή δυσχαιρένουν το έργο των πυροσβεστών ενώ στις 9 το βράδυ τα πύρινα μέτωπα ήταν τρία.

Τα πτητικά μέσα έχουν σταματήσει τις ρίψεις από αέρος ενώ στο σημείο εκτός από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν εθελοντές και από γύρω χωριά ενώ όμοροι δήμοι έχουν στείλει υδροφόρες και μηχανήματα για την ανάσχεση της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα απειλήθηκαν σπίτια. Μάλιστα οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών όμως χάρη στις πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και στα δύο ελικόπτερο και δύο αεροπλάνα κατάφεραν να την οριοθετήσουν.

Εκκενώσεις οικισμών και παραλίας «Κεδρόδασος»
Το απόγευμα αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση του οικισμού Σκλαβοπούλα καθώς της παραλίας «Κεδρόδασος».

«Έγιναν εκκενώσεις στην περιοχή Σκλαβοπούλα καθώς η φωτιά έφτασε στις αυλές των σπιτιών. Ευτυχώς δεν έχει καεί κάποιο σπίτι. Εκκενώνουμε όμως προληπτικά και την παραλία Κεδρόδασος καθώς η φωτιά φαίνεται ότι κατευθύνεται σε αυτό το σημείο και δεν θέλουμε να κινδυνεύσουν οι λουόμενοι και οι παραθεριστές που βρίσκονται στο σημείο», τόνισε σχετικά ο κ. Περράκης.

Δύσκολη αναμένεται να είναι η βραδιά για πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κατοίκους κι ελπίζουν ότι με το πρώτο φως της ημέρας οπότε και θα επιστρέψουν τα αεροπλάνα η εικόνα θα βελτιωθεί.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς εκτείνεται περίπου σε μήκος 20 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον κ.Περράκη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By