Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Μακάβρια ανακάλυψη στην Ταϊλάνδη: Βρέθηκε ομαδικός τάφος μεταναστών

Οι μετανάστες φαίνεται πως κρατήθηκαν και βασανίστηκαν επί πολλούς μήνες από λαθρέμπορους

tai4

Μπροστά σε ένα μακάβριο θέματα βρέθηκαν τα σωστικά συνεργεία στην Ταϊλάνδη όταν ανακάλυψαν έναν ομαδικό τάφο σε μια απομακρυσμένη περιοχή στη ζούγκλα όπου εικάζεται πως μετανάστες από από την Μιανμάρ και το Μπαγκλαντές κρατήθηκαν και βασανίστηκαν επί μήνες από λαθρέμπορους σε άθλιες συνθήκες.

Οχτώ πτώματα ανασύρθηκαν μέχρι στιγμής από το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο στο Sadao, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Μαλαισία.

Η αιτία θανάτου των μεταναστών δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί αλλά σύμφωνα με την αστυνομία της Ταϊλάνδης πρόκειται για ένα «στρατόπεδο-φυλακή» όπου οι λαθρέμποροι τους βασάνιζαν.

tai2

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων οι γιατροί περιέθαλψαν τους δύο μοναδικούς επιζώντες ηλικίας 25 και 35 ετών οι οποίοι πάσχουν από μία σειρά ασθενειών.

«Και οι δύο είναι υποσιτισμένοι. Έχουν ψώρα και ψείρες», επισημαίνει ένας από τους γιατρούς και συμπληρώνει: «Ο μεγαλύτερος άντρας δεν μπορεί να περπατήσει. Έπρεπε να τον μεταφέρουν από το βουνό. Δεν είχε φάει τίποτα δύο ημέρες πριν τον εντοπίσουν. Μάλιστα επί δύο μήνες, που βρισκόταν στη ζούγκλα είχε πυρετό».

Στα σύνορα με την Μαλαισία είναι γνωστό πως γίνεται λαθρεμπόριο ενώ είναι διαβόητα τα στρατόπεδα όπου κρατούνται σε άθλιες συνθήκες μετανάστες παρά τη θέληση τους μέχρι κάποιος από τους συγγενείς τους να πληρώσει λίτρα για να ελευθερωθούν.

tai1

tai3

(Visited 1 times, 1 visits today)
By