Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Μακάβρια αγγελία στη Σαουδική Αραβία: Ψάχνει οκτώ δήμιους

Έχει αυξηθεί ο αριθμός των αποκεφαλισμών στη χώρα

saoudiki aravia-stratos

Η Σαουδική Αραβία ψάχνει 8 νέους δήμιους, καθώς έχει παρουσιάσει ραγδαία αύξηση ο αριθμός των αποκεφαλισμών στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με την αγγελία που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα για θέσεις στο δημόσιο τομέα, δεν απαιτούνται ιδιαίτερα προσόντα. Ο βασικός ρόλος όσων πάρουν τη θέση θα είναι η εκτέλεση της θανατικής ποινής, αν και αρκετές φορές οι δήμιοι κάνουν και ακρωτηριασμούς, που επιβάλλονται για μικρότερα παραπτώματα.

Η Σαουδική Αραβία είναι ανάμεσα στις πέντε χώρες στον κόσμο που εκτελούν περισσότερους ανθρώπους επιβάλλοντας τη θανατική ποινή, σύμφωνα με οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πέρυσι ήταν τρίτη πίσω από την Κίνα και το Ιράν, μπροστά από το Ιράκ και τις ΗΠΑ σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

Ο αριθμός των εκτελέσεων όμως έχει αυξηθεί φέτος. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι την Κυριακή αποκεφαλίστηκε ο 85ος άνθρωπος φέτος, ενώ πέρυσι το σύνολο των εκτελέσεων ήταν 88-90. Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν καταδικαστεί για δολοφονίες, αν και οι 38 βαρύνονταν με κατηγορίες για ναρκωτικά.

Η Σαουδική Αραβία δεν έχει δώσει κάποια εξήγηση γιατί αυξήθηκε ο αριθμός των εκτελέσεων, αν και διπλωμάτες υποθέτουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι διορίστηκαν περισσότεροι δικαστές, οπότε εκδικάζεται μεγαλύτερος αριθμός υποθέσεων, όπως αναφέρει ο Guardian.

Όσο για τις θέσεις των δήμιων για τις οποίες δημοσιεύθηκε αγγελία, θεωρούνται θρησκευτικοί λειτουργοί και θα βρίσκονται στη χαμηλότερη βαθμίδα του μισθολογίου του δημοσίου.

By